Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciLa Generalitat millorarà l’accessibilitat de l’estació de Maragall a l’avinguda dels Quinze
Array

La Generalitat millorarà l’accessibilitat de l’estació de Maragall a l’avinguda dels Quinze

plànol obres millora accessibilitat intercanviador maragall avinguda els quinze
Plànol de les obres de millora d’accessibilitat de l’ntercanviador de Maragall // Foto: gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu que definirà les actuacions necessàries per a millorar l’accessibilitat i renovar el vestíbul costat avinguda dels Quinze de l’estació de metro de l’L5 de l’intercanviador de Maragall (L4 i L5), a Barcelona. Aquest projecte complementarà l’obra que el Departament està desenvolupant per a adaptar l’estació a persones amb mobilitat reduïda. 

El projecte que ara s’impulsa analitzarà els treballs per a millorar l’accessibilitat del vestíbul i adequar-ne l’arquitectura i instal·lacions. En aquest sentit, s’estudiarà aspectes com l’adaptació de la infraestructura i la senyalització i la implantació d’elements electromecànics d’accés. El Departament de Territori i Sostenibilitat treballarà en aquest projecte en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona i representants veïnals. 

La redacció del projecte es licita per un import de 58.600 euros i un termini de 8 mesos. S’estima que les obres comportaran una inversió d’1 MEUR.

Territori i Sostenibilitat va iniciar el gener passat l’obra civil per a l’adaptació de l’intercanviador de Maragall a persones amb mobilitat reduïda, amb un pressupost de 8,8 MEUR. D’altra banda, estan adjudicats els treballs corresponents a la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques per un valor d’1,8 MEUR addicionals. La millora de l’accessibilitat de l’intercanviador inclou com a principals actuacions la instal·lació d’ascensors i la formació d’un vestíbul nou a l’estació de l’L4, en substitució de l’accés actual a l’estació a la ronda del Guinardó. 

Pel que fa a l’estació de l’L5, s’adaptarà el vestíbul del carrer Ramon Albó, amb la instal·lació d’un ascensor de carrer i la reconfiguració de l’espai interior per instal·lar l’ascensor de  connexió amb l’andana. Al passadís de correspondència entre l’L4 i l’L5, s’eliminaran les escales existents, que se substituiran per rampes per adaptar-lo a persones amb mobilitat reduïda, alhora que s’instal·laran dos ascensors per a garantir l’adaptació dels diferents itineraris de connexió. El projecte que ara es licita s’afegirà a aquesta obra, l’execució de la qual es reiniciarà en els pròxims dies, després que se suspengués el març passat com a conseqüència de l’estat d’alarma per la COVID-19.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content