Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciLa Generalitat licita les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de...
Array

La Generalitat licita les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de Plaça Espanya

govern-licita-obres-accessibilitat-intercanviador-plaça-espanya
Plànol de l’intercanviador de Plaça d’Espanya // Foto: gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de millora de l’accessibilitat de l’intercanviador de Plaça Espanya de Barcelona, on tenen parada de les línies L1 i L3 de metro i diverses línies d’FGC. Els treballs, que es liciten per un import de 10,5 MEUR i un termini d’execució de 42 mesos, consistiran en l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda d’aquest intercanviador, un dels més potents de la xarxa de transport públic de l’àrea metropolitana. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent. 

Al subsòl de Plaça Espanya hi ha actualment tres estacions de ferrocarril, dues de metro –L1 i L3– i una de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Cadascuna de les estacions disposa d’un vestíbul principal d’accés a diferent cota i aquests vestíbuls s’interconnecten a través de diversos passadissos interiors. En aquest intercanviador, que registra en conjunt més de 18 milions persones usuàries, està adaptada l’estació d’FGC. 

Les principals actuacions que inclou l’obra per a millorar l’accessibilitat de la instal·lació corresponen a: 

Estació L1 (instal·lació d’un ascensor d’accés carrer – vestíbul, en la confluència de la plaça amb l’inici del carrer de Tarragona; ampliació del vestíbul situat al costat centre comercial, juntament amb la implantació d’un ascensor directe a l’andana sentit Hospital de Bellvitge; substitució de l’actual passera metàl·lica de canvi d’andana per una de nova i instal·lació de dos nous ascensors a l’extrem de les andanes; recrescut parcial d’andanes per a l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda). 

Estació L3 (ampliació del vestíbul existent i instal·lació de dos nous ascensors: un del carrer (a l’avinguda del Paral·lel costat Besòs) a vestíbul i un de vestíbul a passadís de connexió amb l’L1; implantació de dos ascensors per connectar el vestíbul intermedi amb les andanes; recrescut de totes dues andanes). 

Passadís de connexió L1-L3 (s’adapta el passadís entre les dues estacions de metro i entre l’L3 i FGC amb la supressió dels esglaons existents a ambdós extrems i la seva substitució per un sistema de rampes).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content