La Generalitat adjudica les obres per millorar l’accessibilitat a l’estació de Sarrià de FGC

FGC tindrà totalment adaptada la xarxa metropolitana a principis del 2017

obres estació sarrià fgc
Aspecte actual de l’estació de FGC de Sarrià // Foto: Imatge cedida per gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat a la unió temporal d’empreses formada per Azvi i Copisa Constructora Pirenaica les obres de remodelació a Barcelona de l’estació de Sarrià de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) per adaptar-la a persones amb mobilitat reduïda. Les obres començaran aquesta primavera i el temps estimat d’execució és de nou mesos, per lo que estaran enllestides a principis de 2017. Aquesta acció ha estat adjudicada per un import de 2 milions d’euros.

L’actuació consisteix en la supressió d’una de les quatre vies i la construcció, aprofitant l’espai alliberat, d’una gran andana central (10,5 metres d’ample) on s’instal·larà un ascensor que connectarà amb el vestíbul. A l’altre extrem de les dues andanes que quedaran, es col·locaran dos ascensors més que les connectaran amb un pas inferior existent entre elles, de manera que tots els recorreguts quedaran adaptats.

BANER_300X250

Aquestes obres s’emmarquen en el conjunt d’actuacions impulsades pel Departament de Territori i Sostenibilitat per millorar l’accessibilitat de la xarxa de transport públic a les persones amb mobilitat reduïda. En aquests moments la xarxa metropolitana d’FGC té un grau d’adaptació del 97%. Només queden pendents la de Sarrià i el Putxet, que també s’ha adjudicat. Un cop acabades aquestes dues obres, a començaments de 2017, la xarxa metropolitana d’FGC estarà adaptada al 100%.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*