La Gala més IN, el major esdeveniment d’art inclusiu a Espanya i referència a Europa organitzat per la Fundació Grup SIFU, aterra el proper dimecres 16 de novembre a Madrid per segona vegada. Serà a partir de les 19h als Teatros del Canal i aplegarà a més de 80 músics i ballarins amb i sense diversitat funcional.
La gala de la INtegració, INclusió i Interpretació estarà dirigida pel músic Oriol Saña. Artistes becats per la fundació al context de les tres edicions de les Beques Superarte i membres d’altres agrupacions compromeses amb l’art inclusiu prendran l’escenari per trencar estereotips i demostrar que l’art no coneix discapacitat.
El programa de la Gala més IN presenta actuacions que van des de la música clàssica fins al flamenc, passant per disciplines urbanes com el parkour. Als Teatros del Canal es podrà gaudir del talent de joves com el barceloní Guillem León, pianista de 22 anys, a qui la discapacitat visual no li ha impedit collir reconeixements com el segon premi a la European Music Competition 2019 o la Beca Excel·lència de la Fundació Grup SIFU, que li permet continuar formant-se a la prestigiosa Royal Academy of Music de Londres.
També pujaran a l’escenari artistes becats per l’entitat com ara Jana Ginesta (Barcelona), una prometedora música diagnosticada de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), que mostrarà la seva destresa amb l’oboè; Ana Urrejola (Saragossa), ballarina amb discapacitat visual amb una important trajectòria en la dansa clàssica, contemporània i urbana; Luis Angel Huete (Albacete), un jove expert en cant líric amb discapacitat neurovisual; o Johann Salvatori (Toledo), baríton diagnosticat de TEA amb un extraordinari talent per al cant i la lírica, cosa que li va permetre obtenir el 2017 el Premi Talent Jove de la Comunitat de Madrid.
Víctor Manuel, artista convidat de la Gala más IN
En aquesta ocasió, la Gala més IN, comptarà amb un dels cantautors més importants del panorama espanyol, Víctor Manuel, que interpretarà alguns dels seus temes més icònics amb ballarins i músics becats, com la jove Mireia Jerez (Tarragona), estudiant de dansa amb Síndrome de Down que ha marcat una fita sent la primera persona amb diversitat funcional a competir en rànquing nacional ordinari de la Federació Espanyola de Ball Esportiu (FCBD), o Rai Jiménez (Barcelona), guitarrista a qui la seva malaltia neuromuscular no li ha impedit desenvolupar el talent musical.
A més, per a aquesta gala la Fundació Grup SIFU ha volgut comptar amb artistes de la capital, com els membres de l’Orquestra Simfònica Camerata Musicalis, nascuda amb el propòsit de fer la música clàssica accessible a tots els públics, i de l’Escola Superior de Música Reina Sofia, que al llarg dels anys ha posat en marxa diversos projectes on la música es converteix en un vehicle per a la sanació i el desenvolupament de col·lectius especials. També es sumaran a l’espectacle el bailaor i coreògraf José Galán, juntament amb membres de la seva Companyia Flamenc Inclusiu, i alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.
Talent sense etiquetes
El director artístic de la Gala més IN i violinista amb una àmplia trajectòria, Oriol Saña, ha ressaltat el perfil dels artistes que formaran part de l’espectacle. “Comptem amb autèntics músics i ballarins que, lluny de veure’s condicionats per la seva discapacitat, treballen diàriament per créixer personalment i professionalment a través de l’art. El que veurem a la Gala més IN és talent sense etiquetes, artistes de tots els nivells actuant junts”, ha ressaltat.
L´esdeveniment estarà conduït per Sara Andrés, professora i esportista professional d´atletisme adaptat, guanyadora de dos bronzes al Campionat del Món i una plata al Campionat d’Europa i Beca Desafiate 2018 de la Fundació Grupo SIFU. La madrilenya, que amb 25 anys va patir una doble amputació per sota del genoll, compagina la seva passió per l’esport amb l’ensenyament.