Divendres, 29 març 2024
IniciENTITATSLa FVO celebra una matinal per parlar sobre sexeafectivitat amb persones amb...

La FVO celebra una matinal per parlar sobre sexeafectivitat amb persones amb discapacitat intel·lectual

Sota el títol “Petons i carícies” va tenir lloc dimarts passat i va reunir unes 130 persones

jornada sexeafectivitat fvo
La jornada va tenir una gran afluència // Foto: FVO

Aquest dimarts 15 de novembre, la Fundació Vallès Oriental (FVO) va organitzar la Matinal “Petons i carícies” sobre sexeafectivitat amb persones amb discapacitat intel·lectual. La jornada va reunir unes 130 persones entre professionals de l’entitat i del sector, familiars i persones ateses. 

Aquesta iniciativa va sorgir arran del procés transformador que està desenvolupant la Fundació, amb una nova mirada sobre la sexeafectivitat de les persones amb discapacitat. Aquest procés s’està duent a terme de la mà de Gemma Deulofeu, psicosexòloga, especialista en sexualitat en la discapacitat, i la Comissió de treball formada per professionals de tota la Fundació.

La matinal va començar amb la presentació d’aquest projecte a càrrec de Gemma Deulofeu i Raquel Anarte, directora del Servei d’Habitatge, que va exposar el recorregut de la Fundació al llarg dels darrers anys sobre l’atenció centrada en la persona en l’àmbit de relacions personals i sexeafectivitat. “Les primeres formacions amb l’Ana Carratalá ens van donar el cor en l’atenció a les persones i les formacions amb la Gemma Deulofeu ens ha aportat el cervell a l’hora d’afrontar aquest repte transformador i tractar la sexualitat de manera natural i en totes les etapes de la vida de les persones que atenem” explica Raquel Anarte.

La ponència central de la jornada va ser a càrrec de Gaspar Pablo, sexòleg, amb el títol “Con y sin palabras”, que va plantejar una reflexió sobre què senten i quines decisions prenen les persones de grans necessitats assistencials que no s’expressen amb la paraula, com els professionals els poden facilitar el coneixement del cos i els suports formatius i tècnics necessaris i, en general, una reflexió sobre el sexe que som, sentim o fem cadascun de nosaltres.

Després d’una pausa, va arribar el torn de les experiències en primera persona:

– Parlem? Parlem! on un grup de persones del Centre Ocupacional, van reflexionar sobre el seu el cos, la diversitat i la importància del consentiment.

– Buscant en mi, t’he trobat a tu on la Puri del Servei d’Habitatge va explicar el seu procés de coneixes a si mateixa i alliberar-se i iniciar una nova relació sentimental.

El nostre projecte de vida, la Fatiha del Centre Especial de Treball, que va explicar com formar part de la Fundació que li va facilitar els eines necessàries per a estimar-se a si mateixa i iniciar un procés de canvi personal molt rellevant.

Per últim, es va presentar en primícia l’estrena del vídeo documental sobre aquest gran projecte transformador i la nova mirada en sexeafectivitat de les persones amb discapacitat que pròximament es divu lgarà a les xarxes socials i a la web de l’entitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content