Dimarts, 29 abril 2025
IniciENTITATSLa Fundación Randstad va ajudar a trobar feina a prop de 2.000...

La Fundación Randstad va ajudar a trobar feina a prop de 2.000 persones amb discapacitat durant el 2021

Una xifra que suposa el 43% de les persones ateses per l’entitat que van arribar a les 4.542 segons la seva Memòria Anual

fundació randstad feina 2021
Portada de la Memòrial Anual 2021 // Foto: Fundació Randstad

La Fundación Randstad va atendre l’any passat a 4.542 persones amb discapacitat per millorar la seva ocupabilitat i la seva inclusió, facilitant una ocupació a 1.975 persones, -el 43% de les persones ateses van trobar una feina-. Les xifres aconseguides per la fundació i presentades en la seva Memòria Anual del 2021 reflecteixen un augment significatiu de l’impacte social ja que s’ha incrementat en gairebé un 28% les persones ateses i en més de 30% els contractes signats (2.730 contractes de treball).

La Fundació realitza les activitats en un ecosistema social comptant amb 1.569 empreses, 160 empreses col·laboradores i 100 entitats socials col·laboradores. En aquest sentit, és important destacar que respecte al 2021 han augmentat en un 42% les empreses que integren i en un 31% les empreses donants. Amb les administracions públiques s’han realitzat 20 projectes, fet que suposa un 18% més respecte al 2020.

Durant el 2021, 516 voluntaris, gairebé un 20% més que l’any anterior, van participar a les activitats de la Fundació.

Millorar la formació de les persones amb discapacitat és un dels principals objectius de la Fundació i el 2021 ha destinat 470.000 euros, fet que li ha permès formar 2.558 persones, més del 15% respecte de l’any anterior. Segons les dades de la Fundació el 77% de les persones que han realitzat les seves formacions han aconseguit una feina, això que suposa un augment del 13% en comparació del 2020.

“Estem molt satisfets pels resultats del 2021 ja que el 43% de les persones ateses per la Fundació van trobar una feina -afirma María Viver, directora general de la Fundación Randstad-. Des que vam néixer el 2004 vam definir la nostra missió com contribuir a la igualtat d’oportunitats laborals de les persones amb discapacitat mitjançant la sensibilització, capacitació i la transició a l’ocupació. Cada any avancem a la igualtat real d’oportunitats d’accés a una feina. Augmentant de forma significativa el nombre de persones amb discapacitat que ajudem ja sigui amb la seva formació, amb l’assessorament o directament en incorporació a un lloc de treball, ajudant així les empreses i organitzacions a ser més diverses i inclusives”.

Noves iniciatives i reptes

El 2021, Fundació Randstad ha dut a terme noves iniciatives com el Programa Bretxa Digital. Aquest projecte té com a objectiu principal promoure l’accés universal a la tecnologia i generar noves oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social.

Així mateix, la Fundació va continuar treballant per activar la mobilització i la col·laboració empresarial per a la integració, conscienciar sobre la diversitat i generar coneixement amb el Grup d’Empreses per a l’Equitat, Diversitat i Inclusió. Més de 33 empreses es van unir a la iniciativa perquè des d’un punt de vista col·laboratiu.

En el conjunt de projectes socials de diversitat i inclusió la Fundació treballa amb 1.569 empreses en la tasca d’integració i més de 160 empreses en el desenvolupament de les polítiques internes de diversitat i inclusió per enfortir les estratègies de responsabilitat social i contribuir conjuntament als ODS i l’agenda 2030 de l’ONU.

Com a reptes per al 2022 la fundació seguirà treballant en totes les accions que formen part de la seva propòsit global d’avançar a 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Així mateix, la fundació que és present a sis comunitats autònomes té com a objectiu estendre la seva presència a altres ciutats espanyoles.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.