Dissabte, 3 desembre 2022
Dissabte, 3 desembre 2022
IniciInclusió SocialLa fundació tutelar Support arriba a la xifra rècord de prop de...

La fundació tutelar Support arriba a la xifra rècord de prop de 4 casos nous per setmana

fundació tutelar xifra rècord casos setmana visita el homrani
El conseller Chakir El Homrani (dreta) saludant a l’empresari Pere Cornellà // Fundació Turelar Support

La fundació tutelar Support, organització gironina dedicada a la protecció jurídica i la suport social amb el major nombre de persones acompanyades de Catalunya, va informar ahir al conseller Chakir el Homrani del rècord que ha assolit aquest any l’entitat arribant a una xifra de 3,6 casos nous per setmana, en una visita a la seu de l’entitat gironina.

anunci guies d'arrel

El Homrani va ser rebut pel representant del patronat de Support, l’empresari Pere Cornellà, i el director de la Fundació, Josep Maria Solé, qui va compartir amb el conseller els reptes que suposa aquest creixement i també la nova manera de treballar. “Acompanyem prop de mil persones i ho fem orientats al suport a la presa de decisions que precisen, promovent la seva autonomia i la inclusió social, sense rebutjar cap cas per complex que sigui” va dir el director de Support. Per la seva banda, el conseller va afirmar la prioritat de situar les persones amb discapacitat i els seus drets com un dels eixos cabdals de la seva àrea.

La visita va servir també per explicar els  projectes internacionals que està duent a terme l’entitat (Top House, I Decided i Ad Choisir) dirigits tant a professionals com a les persones amb discapacitat, posant l’accent en l’evolució dels diferents tipus de suport.

Banner 300x250px EnBucle3

Cada vegada s’accepten més càrrecs ajustats a les situacions personals, les voluntats i les preferències de les persones, com ara la figura de l’assistència. En aquests moments, la fundació té 908 càrrecs actius i 57 proposats, pendents dels tràmits judicials previs a l’acceptació. D’aquest total, els principals són 437 són tuteles (per acumulació de la tendència d’anys anteriors), 271 curateles modulades i 68 simples, 46 defenses judicials, 43 assistències (institució recollida al Codi civil de Catalunya que permet que una persona amb discapacitat no se sotmeti a la modificació de la seva capacitat si sol·licita ella mateixa al jutjat el nomenament d’una persona o institució que l’assisteixi en la seva cura personals o la dels seus béns), 23 càrrecs provisionals i 13 poders notarials actius (la Fundació exerceix les facultats contingudes en el poder, atorgat en document notarial, segons la voluntat de la persona). Amés, 110 persones consten en el Servei de previsió de suport futur, el que en el passat s’anomenava “Pre-tutela”. En la majoria de casos, la Fundació intervé per designació judicial, però cada vegada hi ha més persones que utilitzen voluntàriament els mecanismes que la llei els ofereix per cercar-ne el suport mitjançant l’assistència o el poder en previsió de pèrdua sobrevinguda de la capacitat.

Durant gairebé quinze anys la Fundació ha donat suport a 1.560 persones. De les persones que acompanya actualment, un 50% són persones amb malaltia mental, un 26% amb discapacitat intel·lectual i un 18% amb deteriorament cognitiu. El 6% restant correspon a altres tipus de discapacitat psicosocial.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content