
La Fundació Setba reivindica, en el marc del Dia Mundial de la Natura, el paper essencial del contacte amb l’entorn natural per a la millora de la salut mental. El projecte Natura és Cultura, que celebra la seva tretzena edició, uneix art i natura per potenciar el benestar emocional de les persones amb trastorns mentals.
Aquest projecte ofereix un espai de creació artística en entorns naturals, on els participants poden desconnectar de la rutina diària, millorar el seu estat anímic i fomentar l’autonomia.
Els resultats avalen l’impacte positiu de la iniciativa. El 100% dels participants han experimentat una millora en el seu benestar emocional. “Tengo muchas enfermedades mentales y aquí (durant el projecte) no m’ha sorgit cap d’elles”, explica Maria Teresa H., usuària de la Fundació Vidal i Barraquer. Un altre participant destaca: “M’ha aportat tranquil·litat i he après coses noves. M’han ajudat a gaudir de l’experiència, com també el contacte amb la natura”.
A més, el 92% dels participants afirmen que conèixer altres persones en aquest context ha estat una de les millors parts del projecte, i el 68% mantenen el contacte després de l’experiència.
Aquest any, s’ha obert una doble convocatòria per a entitats de salut mental de les províncies de Barcelona i Girona, amb termini fins al 4 d’abril. La nova edició a Girona es durà a terme dins del Festival Internacional de land art Art & Gavarres al Centre de creació i investigació de les arts del moviment, L’animal a l’esquena, sota la direcció de Leo Castro i Enric Fàbregas.
Les bases de participació es poden consultar en aquest enllaç.