Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciInclusió LaboralLa Fundació Mas Albornà reclama al nou Govern que compti més amb...

La Fundació Mas Albornà reclama al nou Govern que compti més amb els CETs a l’hora d’externalitzar els serveis públics

L’entitat porta onze anys gestionant el servei de neteja viària de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès

mas alborna serveis públics neteja diaria vilafranca del penedes
L’entitat porta onze anys donant el servei de neteja viària a Vilafranca del Penedès // Foto: Fundació Mas Albornà

La Fundació Mas Albornà ha reclamat al nou Govern de la Generalitat que tingui més en compte el model de col·laboració entre l’administració pública i el tercer sector a l’hora d’externalitzar els serveis públics.

La fundació aposta per fer una proposta conjunta perquè les entitats del tercer sector (empreses que, com la seva, treballen per a la inserció laboral inclusiva i integradora) tinguin un paper més rellevant en l’economia i en la societat.

banner flyer interpersonas

L’entitat confia fermament en el poder del canvi econòmic a través de la col·laboració entre els ens públics i els Centres Especials de Treball sense afany de lucre, pels beneficis que aporta a tota la societat. La contractació d’un CET suposa un gran retorn social perquè es generen llocs de feina a persones, en ocasions excloses per la seva discapacitat intel·lectual.

En un moment en què els ajuntaments tenen una clara tendència a plantejar-se la remunicipalització dels serveis, i el compromís amb els col·lectius més vulnerables, la fundació confia en què extenguin la mà als Centres Especials de Treball com el de Mas Albornà quan s’externalitzin serveis. L’entitat és un referent d’aquest model, ja que porta onze anys gestionant el servei de neteja viària de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. El contracte d’aquest servei suposa l’ocupació de 37 persones de Mas Albornà.

El director de Dincat, Carles Campuzano, ha reclamant que “ara, amb una nova legislatura al davant, es té l’oportunitat de demostrar que som un país socialment compromès, just i inclusiu, tal com determina la Convenció dels Drets de les Persones amb discapacitat de l’ONU”

En aquest sentit, també demana incrementar els recursos dels Centres Especials de Treball sense afany de lucre com el de Mas Albornà, per garantir els llocs de feina per a les persones amb especials dificultats.

Secció patrocinada per

FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content