
La Fundació Mas Albornà ha reclamat al nou Govern de la Generalitat que tingui més en compte el model de col·laboració entre l’administració pública i el tercer sector a l’hora d’externalitzar els serveis públics.
La fundació aposta per fer una proposta conjunta perquè les entitats del tercer sector (empreses que, com la seva, treballen per a la inserció laboral inclusiva i integradora) tinguin un paper més rellevant en l’economia i en la societat.
L’entitat confia fermament en el poder del canvi econòmic a través de la col·laboració entre els ens públics i els Centres Especials de Treball sense afany de lucre, pels beneficis que aporta a tota la societat. La contractació d’un CET suposa un gran retorn social perquè es generen llocs de feina a persones, en ocasions excloses per la seva discapacitat intel·lectual.
En un moment en què els ajuntaments tenen una clara tendència a plantejar-se la remunicipalització dels serveis, i el compromís amb els col·lectius més vulnerables, la fundació confia en què extenguin la mà als Centres Especials de Treball com el de Mas Albornà quan s’externalitzin serveis. L’entitat és un referent d’aquest model, ja que porta onze anys gestionant el servei de neteja viària de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. El contracte d’aquest servei suposa l’ocupació de 37 persones de Mas Albornà.
El director de Dincat, Carles Campuzano, ha reclamant que “ara, amb una nova legislatura al davant, es té l’oportunitat de demostrar que som un país socialment compromès, just i inclusiu, tal com determina la Convenció dels Drets de les Persones amb discapacitat de l’ONU”.
En aquest sentit, també demana incrementar els recursos dels Centres Especials de Treball sense afany de lucre com el de Mas Albornà, per garantir els llocs de feina per a les persones amb especials dificultats.
Secció patrocinada per