Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciEntitatsLa Fundació el Maresme reclama al president de la Generalitat i la...

La Fundació el Maresme reclama al president de la Generalitat i la consellera de Drets Socials suport en les demandes urgents del territori

En el marc de la visita institucional que van realitzar ahir Pere Aragonès i Violant Cervera a l’entitat mataronina

visita president generalitat i consellera drets socials_fundació el maresme 1
Pere Aragonès i Violant Cervera parlant amb una persona atesa per l’entitat // Foto: Fundació el Maresme

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera, van visitar ahir la Fundació el Maresme per conèixer de primera mà la tasca de l’entitat al territori i, en especial, els reptes i demandes més urgents que reclama pel col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. 

Durant la trobada van realitzar una visita a la residència Llar Santa Maria i la llar-residència La Ronda i també van mantenir una reunió amb diferents representants de l’entitat maresmenca com Josep Morgades, president, Albert Vidal, director general, Ariadna Manent, directora adjunta i Xavier Miret i Joaquim Arnó, patrons de la Fundació. 

En la mateixa, la Fundació el Maresme va presentar i compartir varis projectes estratègics d’entitat i va incidir en la necessitat de recolzament per part de la Generalitat de Catalunya en diferents àmbits.

Concretament va demanar suport per a la construcció d’una nova residència-centre de dia inclusiva i comunitària, via fons europeus Next Generation, per a persones amb discapacitat intel·lectual amb grans necessitats de suport i complexes.

També per a la posada en marxa del projecte pilot d’un nou model d’atenció diürna per a persones amb discapacitat intel·lectual -inclusiu, comunitari i centrat en la persona-, que flexibilitzi la cartera de serveis socials deixant de segmentar el col·lectiu per suports determinats.

Finalment, l’entitat va demanar compromís per a la concertació de places per a les noves llars-residència Alarona i Iluro, construïdes al barri de Cerdanyola de Mataró. A punt per entrar-hi a viure des de finals de 2021, permeten acollir 12 persones cadascuna i l’entitat no disposa del concert necessari per activar-les.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content