Diumenge, 24 octubre 2021
IniciEntitatsLa Fundació Aspronis presenta el seu Codi Ètic que recull els valors...

La Fundació Aspronis presenta el seu Codi Ètic que recull els valors amb els que s’identifica l’entitat

aspronis codi ètic presentació
La presentació es va fer al Centre Catòlic de Blanes // Foto: Fundació Aspronis

La Fundació ASPRONIS va presentar dimecres al vespre al Centre Catòlic de Blanes el seu codi ètic a la societat, quan ara fa un any que va ser aprovat pel patronat de la Fundació. Es va presentar en l’’edició bilingüe i adaptada en lectura fàcil perquè sigui accessible per a tothom. També se n’ha fet un vídeo que explica el contingut de manera gràfica, amb situacions quotidianes de l’atenció a l’entitat, i que incorpora subtítols.

Es tracta d’un recull dels valors amb què l’entitat s’identifica i amb els que totes les persones que en formen part es comprometen a treballar. El codi és un document viu que anirà enriquint-se amb el temps i les aportacions que tothom en vulgui fer. En paraules de Francesc Durà, director general de la Fundació ASPRONIS, el codi és “el reflex del compromís de l’entitat amb les persones, un compromís amb la Responsabilitat Social i amb l’autenticitat”.

L’acte de presentació va comptar amb la conferència sobre ètica en les organitzacions de Quico Manyós, educador social i director de continguts de la Consultoria Dignetik, amb àmplia experiència en bones pràctiques assistencials i assessoria de comitès d’ètica. Manyós va destacar la importància de l’ètica en la feina d’atenció a les persones perquè l’ètica, per si, treballa el dubte, i va remarcar l’efecte que té en les organitzacions. “L’ètica ens porta a donar espais en què les persones se sentin segures”, va dir Manyós, “perquè els professionals són gestors de felicitat i de dignitat”.

Aquest va ser el primer dels actes programats per l’entitat amb motiu del 50è aniversari de la Fundació Aspronis. Va comptar amb la presència de l’alcalde de Blanes, Mario Ros, qui va tancar l’acte, i va destacar el paper d’ASPRONIS a Blanes en l’atenció del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i en el teixit social blanenc des de la seva fundació.

ASPRONIS va néixer el 1968 de la unió de famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual a Blanes. El 1973 es va constituir com associació i va començar a oferir recursos a les persones. Avui, com a Fundació, atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies; té una plantilla de 335 treballadors i atén també altres col·lectius en risc d’exclusió social a tota la comarca de la Selva i als municipis més al nord del Maresme. Com en els inicis, i amb voluntat de millora contínua i en clau d’excel·lència, ASPRONIS contribueix a la qualitat de vida i als drets de col·lectius vulnerables i acompanya les persones a fer realitat el seu projecte de vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES