Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciENTITATSLa Federació Espanyola de Pàrkinson llança una campanya per reivindicar la importància...

La Federació Espanyola de Pàrkinson llança una campanya per reivindicar la importància de la intel·ligència emocional 

Engega la campanya ‘Reivindiquem la Intel·ligència Emocional’ amb motiu del Dia Mundial del Pàrkinson que se commemora l’11 d’abril

cartell campanya sobre la intel·ligència emocional amb motiu del dia mundial del parkinson
Cartell de la campanya amb motiu del Dia Mundial del Pàrkinson // Foto: Federació Espanyola de Pàrkinson

La Federació Espanyola de Pàrkinson (FEP), juntament amb les seves associacions federades, aprofita un any més el Dia Mundial del Pàrkinson, commemorat l’11 d’abril, per alçar la veu i donar visibilitat a la realitat de les persones afectades per aquesta malaltia. Mitjançant la campanya ‘Reivindiquem la Intel·ligència Emocional’, posen de relleu la importància de les connexions humanes en un món cada vegada més dominat per la tecnologia, lluitant contra la solitud que sovint afecta els pacients. L’objectiu principal d’aquest any és promoure la intel·ligència emocional com un recurs fonamental per a reforçar les xarxes de suport necessàries per millorar la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies.

En el marc d’aquesta campanya, la FEP ha llançat diversos vídeos amb testimonis de pacients de pàrkinson, en els quals es dialoga amb familiars i terapeutes sobre la importància de l’acompanyament emocional en la vida quotidiana. Tota aquesta informació i els vídeos estan disponibles en aquesta pàgina web

El pàrkinson és una malaltia crònica i neurodegenerativa que ha vist augmentar la seva prevalença en els últims 25 anys, estimant-se que afecta més de 160.000 persones a Espanya i més de 8,5 milions a tot el món. La solitud és un dels problemes més comuns entre els pacients, i l’evidència científica destaca la importància de les connexions socials en la salut. La FEP defensa que compartir i connectar-se durant el procés de la malaltia pot millorar significativament la qualitat de vida dels pacients.

La directora de la Federació, Alicia Campos, destaca la importància d’incidir en la intel·ligència emocional en una societat on la tecnologia sembla separar-nos cada vegada més, subratllant la necessitat d’un món que prioritzi les relacions humanes.

Les associacions de pàrkinson juguen un paper fonamental en l’acompanyament dels pacients i les seves famílies, oferint suport, formació, informació i teràpies necessàries per millorar la seva qualitat de vida. A més, cobreixen les mancances terapèutiques existents, oferint serveis com fisioteràpia, logopèdia, psicologia, teràpia ocupacional i treball social.

La FEP demana que el Ministeri de Sanitat i les Comunitats Autònomes elaboren i publiquen un mapa de recursos d’unitats de referència a nivell autonòmic, facilitant l’accés als serveis assistencials i garantint una millor coordinació sociosanitària.

La campanya compta amb el suport de diverses empreses i entitats, com AbbVie, Abbott, Bial, Boston Scientific, Esteve, Medtronic, Organon i Zambon, que col·laboren activament en la difusió d’aquesta important iniciativa.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content