La FECETC porta al TSJC la concessió de subvencions als CET aprovada pel Govern

El Col·lectiu Ronda demana la suspensió cautelar de les bases reguladores

assemblea fecetc suspensió cautelar subvencions
Darrera assemblea general celebrada per la Federació // Foto: FECETC

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (Fecetc) ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la suspensió cautelar de les noves bases reguladores per a la concessió de subvencions als Centres Especials de Treball aprovada recentment pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

L’entitat argumenta en la sol·licitud les “greus conseqüències” que podria tenir l’aplicació d’aquestes bases sobre el col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja que la normativa ara té en compte el grau de discapacitat, presentant “notables restriccions” i deixant reservades les principals ajudes a persones amb discapacitat per sobre del 65%.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’aquesta manera, segons la Fecetc, la convocatòria pot suposar la supressió de tot tipus d’ajuda a quasi 6.000 persones ocupades en els 207 centres especials de treball de Catalunya.

Segons el Col·lectiu Ronda, que és qui ha presentat l’escrit, la Generalitat vulnera el contingut de la normativa estatal en vigor que estableix una ajuda als centres especials de treball equivalent al 50% del salari mínim interprofessional (SMI) pels seus empleats amb qualsevol tipus de discapacitat.

BANER_300X250

El departament de la Generalitat que ostenta la consellera Dolors Bassa ha al·legat davant d’aquesta postura que les línies de suport i pressupost destinat als Centres Especials de Treball han de prioritzar a les persones que tenen “més dificultat i més discapacitat”.

La Conselleria també va explicar que els CET han augmentat els llocs de treball per a persones amb necessitats especials amb la crisi, passat dels 11.500 al 2.011 als 15.000 en 2.016.

De moment, la Federació ha presentat la versió reduïda de la demanda, deixant pel setembre la presentació formal de l’escrit complet.  

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*