La FCSD organitza un concert benèfic i un premi científic per homenatjar la figura de Montserrat Trueta

Amb motiu del primer aniversari de la mort de la seva fundadora

any montserrat trueta fundadora fcsd
El grup Orpheus XXI participarà al concert benèfic a la basílica de Santa Maria del Mar // Foto: FCSD

El proper 4 de maig farà un any que va morir Montserrat Trueta, activista social que va crear fa 35 anys la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). Amb motiu d’aquest primer aniversari, l’entitat homenatjarà la figura de la seva fundadora amb l’Any Montserrat Trueta que s’iniciarà el proper 9 de maig amb el concert “La celebració de la vida” a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, i que també servirà per commemorar els 35 anys d’història de la Fundació.

Aquest concert comptarà amb la participació d’Orpheus XXI, un conjunt musical integrat per professionals i joves estudiants, tots ells músics migrants i refugiats procedents de la conca mediterrània amb un denominador comú: l’emoció i el diàleg intercultural. També intervindran Ferran Savall i Judit Neddermann, i Jordi Savall farà la cloenda.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els diners recaptats en el concert es destinaran a accions per afavorir la inclusió real de les persones en situació de discapacitat intel·lectual.

Un altre esdeveniment important de l’Any Montserrat Trueta és el premi que durà el seu nom per reconèixer trajectòries científiques destacades en l’àmbit de la Síndrome de Down. El guardó el concedeix la Trisomy 21 Research Society. Amb aquesta iniciativa, l’organització científica ha volgut reconèixer l’esperit innovador i diferent de Montserrat Trueta per comprendre millor la SD i millorar la qualitat  de vida de les persones amb la trisomia 21.

BANER_300X250

Aquest premi internacional reconeix a científics destacats en el camp de la síndrome de Down, per la seva carrera sostinguda i distingida, incloent contribucions científiques innovadores, lideratge i tutoria.

Els actes que realitzi la FCSD durant la resta de l’any tindran un  reconeixement explícit a la figura de Montserrat Trueta.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*