Diumenge, 5 desembre 2021
IniciLa Diputació promou activitats culturals per a persones grans amb malalties mentals...
Array

La Diputació promou activitats culturals per a persones grans amb malalties mentals a través del programa CulturaMENT

Arrenca l’1 de novembre com a prova pilot amb la participació d’onze municipis

presentacio_culturament activitats culturals persones grans problemes mentals
Roda de premsa de presentació del programa CulturaMent // Foto: Diputació de Barcelona

A partir de l’1 de novembre tindrà lloc la Quinzena CulturaMENT, una experiència pilot que programa una setantena d’activitats culturals adreçades exclusivament a persones grans amb malalties mentals i els seus familiars i cuidadors. 

CulturaMENT és una iniciativa cultural de la Diputació de Barcelona per a persones grans amb problemes de salut mental. En aquesta primera edició, que funcionarà com a prova pilot, participen els municipis de Manresa,  Berga, Castellterçol, Igualada, Llinars del Vallès, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Tordera, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

fiare banca etica crowdfunding

CulturaMENT té per objectiu donar eines als ajuntaments perquè desenvolupin les seves propostes culturals i les integrin en l’oferta d’activitats del municipi adreçades a malalts, familiars i cuidadors.

El programa és un dels 21 Projectes Transformadors elaborats per la Diputació de Barcelona amb la intenció de contribuir a la represa i dinamització econòmica, social i cultural a tot el territori de la província; i en aquest projecte concret, oferir propostes transformadores que prevegin actuacions culturals locals que fomentin el benestar de les persones grans que pateixen malalties mentals, com ara l’Alzheimer.

El projecte es materialitza a partir de l’1 de novembre de 2021 amb la Quinzena CulturaMENT una experiència pilot que es realitzarà juntament amb 12 dels municipis participants amb voluntat d’estendre-la properament a la resta del territori, i que inclou una setantena d’activitats culturals adreçades exclusivament a persones grans amb malalties mentals i els seus familiars i cuidadors.

Els ajuntaments participants han rebut de la Diputació de Barcelona el suport i acompanyament necessaris per tal desenvolupar programes o experiències ja existents en el seu municipi i també s’han dissenyat noves propostes a mida adaptades als col·lectius destinataris.

Els àmbits d’actuació són museus, música, teatre, dansa, arts visuals, circ, biblioteques i cinema, i els professionals implicats són principalment de les regidories de cultura i de serveis socials, el personal dels equipaments i artistes que desenvolupen programes o activitats en la línia del projecte.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES