Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDiscapacitatLa Caminada popular per la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat evidencia el...

La Caminada popular per la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat evidencia el potencial de l’esport inclusiu

Més de 500 persones han participat aquest matí en aquesta activitat inclusiva i solidària organitzada per la FEPCCAT

Més de 500 persones, un terç de les quals amb alguna discapacitat, han participat aquest matí a la Caminada popular per la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat, una activitat solidària i inclusiva organitzada per la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT). 

L’activitat ha constat de dos recorreguts, un de 800m i un d’1,3km, tots dos amb sortida i arribada a l’Avinguda Sant Ramon Nonat, al Districte de Les Corts de Barcelona, i ha permés evidenciar el potencial de l’esport inclusiu, per la capacitat d’unir persones amb i sense discapacitat, de totes les edats i d’arreu de Catalunya, en una mateixa iniciativa.

La Caminada popular per la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat és una alternativa provisional de la cursa solidària “En Marxa per la Paràlisi Cerebral”, que des del 2011 ha celebrat nou edicions, i que cada any reunia 2.500 persones al mateix Districte de Les Corts. Enguany, per acomplir amb les mesures de seguretat, les inscripcions s’han limitat a 500. 

S’han sumat a la caminada el President de la Generalitat, Pere Aragonès, la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i el Regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat de Barcelona, i també del Districte de les Corts, Joan Ramon Riera, que han conegut primera mà la realitat i l’especificitat de la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar la societat entorn de la realitat, les capacitats i les necessitats de suport del col·lectiu. A més, es volia reconèixer la tasca i trajectòria de persones i entitats que treballen en l’atenció, la formació, la defensa dels drets i la inclusió de les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat.

A l’acabar l’activitat, la presidenta de la FEPCCAT, Mercè Batlle, ha volgut ressaltar el valor de reprendre les activitats inclusives després dels moments més durs de pandèmia de l’any passat: “per nosaltres era molt necessari tornar-nos a trobar a l’espai públic i demostrar a tothom la importància d’activitats solidàries i inclusives. És la millor forma de conèixer-nos els uns als altres, de trencar pors i tabús existents, i construir una societat millor, més respectuosa i oberta”.

La Caminada popular per la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de les 15 entitats de la FEPCCAT, l’Ajuntament de Barcelona i el Districte de Les Corts, el Departament de Drets Socials, la Diputació de Barcelona, el Futbol Club Barcelona, M&Ms, el Club Atletisme Nou Barris i els Voluntaris de la Caixa,

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES