Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa 080 Barcelona Fashion viu per segon any consecutiu la desfilada de...

La 080 Barcelona Fashion viu per segon any consecutiu la desfilada de moda inclusiva de Free Form Style

La consellera d’Igualtat i Feminismes i la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Tània Verge Mestre, han destacat l’aposta de la marca catalana i de la 080 en la lluita contra la pressió estètica

desfilada inclusiva a la 080 Barcelona Fashion
Un moment de la desfilada de moda inclusiva de Free Form Style // Foto: Generaltiat de Catalunya

La prestigiosa 080 Barcelona Fashion ha marcat un altre precedent històric amb la segona edició consecutiva de l’única passarel·la de moda inclusiva de l’Estat, organitzada per la marca Free Form Style. Aquesta firma, originària de Mataró, s’ha establert com a pionera en el disseny de moda adaptada a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda. L’esdeveniment forma part d’un conjunt de mesures adoptades en el marc del Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica 2023-2026, presentat pel Departament d’Igualtat i Feminismes fa aproximadament un any. Aquest pla, impulsat per l’Institut Català de les Dones, aborda diverses àrees, com ara la moda, l’audiovisual, l’esport, el món laboral, l’educació i la salut, a través d’unes seixanta accions destinades a promoure la inclusió i la diversitat en tots els àmbits de la societat.

La col·lecció presentada per Free From Style, anomenada “Work in Progress”, ha estat una col·laboració amb el reconegut dissenyador Manuel Bolaño. Inspirada en la vestimenta de treball del segle XIX als Estats Units, aquesta línia de roba normalitza la diversitat física i celebra la bellesa de tots els cossos. La desfilada ha comptat amb un càsting de models que representen diverses diversitats funcionals, incloent-hi nedadors olímpics com Sarai Gascón i Chus Collado, així com l’activista Regina Martínez, coneguda a través del seu compte de xarxes socials @nimasnimano. Altres models amb ceguesa o que utilitzen cadires de rodes també han participat en aquest esdeveniment, mostrant la diversitat i la inclusió en el món de la moda.

Entre els assistents a la desfilada s’han trobat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre; la directora de l’Institut Català de les Dones, Èlia Soriano Costa; i la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol Amat. Després de l’esdeveniment, van mantenir una trobada amb les fundadores de Free From Style, Marina Vergés i Carolina Asensio.

La consellera Verge ha destacat l’importància de la moda com a mitjà d’expressió personal i ha citat la dissenyadora Vivienne Westwood, subratllant la importància que tothom, independentment de la seva aparença física, pugui sentir-se representat en aquest àmbit. A més, ha elogiat el compromís de la marca catalana Free Form Style a l’hora de crear peces que s’adaptin a les necessitats de les persones, en lloc de dictar un estàndard estètic predefinit.

A través d’aquesta iniciativa, la 080 Barcelona Fashion s’ha consolidat com una plataforma que promou la diversitat i la inclusió en el món de la moda. Russiñol i Amat ha remarcat que la sostenibilitat i la diversitat ja formen part de l’essència de l’080, i que l’objectiu ara és normalitzar aquestes pràctiques. La novetat d’aquesta edició ha estat la intersecció de la moda amb altres disciplines artístiques, com ara l’art digital i la música, que han enriquit encara més l’experiència.

La 080 Barcelona Fashion no només destaca per les seves desfilades, sinó també pel seu càsting divers i inclusiu, que reflecteix la societat en tota la seva diversitat. Aquesta decisió ha estat fruit d’una recerca minuciosa i exhaustiva de models que representin tots els tipus de cossos i identitats. L’objectiu és convertir la plataforma en un catalitzador dels valors d’inclusió i diversitat, establint un compromís ferm amb la societat en la qual opera.

A més de la desfilada, el Pla d’Acció per Combatre la Pressió Estètica també preveu altres mesures destinades a impulsar pràctiques positives en el sector de la moda i a reforçar els drets dels consumidors. La pressió estètica, segons Verge, genera violència simbòlica envers les dones i les nenes, imposant ideals inassolibles i generant baixa autoestima. Aquest pla promou la neutralitat corporal i assegura la disponibilitat de talles adequades per a tots els cossos en tots els establiments físics. A través d’aquestes accions, la Generalitat de Catalunya s’està comprometent a promoure una cultura de la inclusió i la diversitat en el sector de la moda i més enllà, fent un pas ferm cap a un futur més igualitari i respectuós.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content