Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciInclusió SocialJuan Antonio Ledesma: “ El periodisme social és més necessari que mai”

Juan Antonio Ledesma: “ El periodisme social és més necessari que mai”

Entrevista al president de la Comissió de Medis de Comunicació i Imatge Social de la Discapacitat del CERMI en el diari cermi.es

Juan Antonio Ledesma
Juan Antonio Ledesma // Foto: CERMI

“El periodisme social és més necessari que mai”. Aquesta és l’afirmació més impactant que ha fet Juan Antonio Ledesma, president de la Comissió de Medis de Comunicació i Imatge Social de la Discapacitat del CERMI en una entrevista publicada en el diari cermi.es.

Ledesma també ha manifestat que “els mitjans han de reflectir la realitat de les persones amb discapacitat i les seves famílies sense caure en estereotips, etiquetes i errors del passat tan comuns com associar permanentment discapacitat amb malaltia o dependència. I les associacions s’han de visibilitzar mediàticament amb propostes atractives, més enllà del lament o les dificultats pròpies que comporta assolir un lloc en l’actualitat informativa. És una feina compartida”.

anunci guies d'arrel

Així mateix, el periodista, recentment guardonat amb el premi del Fòrum Justícia i Discapacitat, atorgat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), en la modalitat de comunicació social, diu que se sent orgullós per rebre aquest reconeixement. “És un guardó d’enorme prestigi que reconeix la labor de persones, institucions i empreses compromeses socialment, que dediquen temps, talent i esforç a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat i la seva plena inclusió social”.

Durant l’entrevista, Juan Antonio Ledesma també ha fet referència al fet que és important una adequada visibilització i presa de consciència de la discapacitat en el pla social per continuar progressant. “No es pot retallar el talent de les persones per tenir una discapacitat. En aquest camí cap a la plana ciutadania de les persones amb discapacitat, els mitjans de comunicació són aliats essencials” ha declarat.

Pel que fa als reptes immediats per millorar la visibilitat de les persones amb discapacitat als mitjans de comunicació als propers anys, Ledesma ha afirmat que “la visibilitat de la discapacitat als mitjans de comunicació va més enllà de comptabilitzar quant espai aconseguim a televisió, premsa, ràdio o xarxes socials”. “Reclamar i exigir legalment la plena accessibilitat als continguts audiovisuals és un dels reptes marcats a curt termini” i ha afegit que “un dels reptes més importants és aconseguir una major incorporació de professionals amb discapacitat a les plantilles dels mitjans de comunicació”.

“Periodistes, guionistes, tècnics, realitzadors… La diversitat i el talent que aporten aquests professionals ajuda a visibilitzar la discapacitat amb normalitat, a combatre recels entre companys del sector ia desterrar prejudicis sobre la capacitat de treball” ha manifestat Ledesma.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content