Dimarts, 26 octubre 2021
IniciDretsJornada per denunciar i exigir polítiques contra la violència de gènere vers...

Jornada per denunciar i exigir polítiques contra la violència de gènere vers a les dones amb discapacitat 

cartell violència gènere dones discapacitat
Cartell de la jornada // Foto: COCEMFE Barcelona

COCEMFE Barcelona i Dones No Estàndars celebraran el proper 20 de novembre la jornada ‘La violència de gènere vers les dones amb discapacitat’ que s’emmarca dins dels acte del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona i que té l’objectiu de denuncia que s’exerceix vers aquest col·lectiu i exigir polítiques per a la seva eliminació.

Al mateix temps, la jornada forma part del cicle cicle ‘Dones amb discapacitat, apoderem-nos!’ impulsat per la Comissió d’Igualtat de COCEMFE Barcelona amb l’objectiu d’introduir la perspectiva de gènere en totes les seves accions i fomentar la sensibilització tant en el teixit associatiu com en la societat en general cap a les qüestions de gènere.

La jornada del pròxim dia 20 serà inaugurada per Núria Balada, presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Pallarès, presidenta de COCEMFE Barcelona i Carme Riu, presidenta de Dones No Estàndard i se celebrarà a l’Espai Veïnal Calàbria 66.

A continuació tindrà lloc la conferència inaugural que impartirà Carme Riu, que també presentarà la ‘Guia per a la prevenció de la violència de gènere vers les dones amb discapacitat. Tot seguit tindrà lloc una taula rodona amb la participació de dones que han patit violència de gènere i que serà moderada per Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona. La jornada finalitzarà amb una dinàmica participativa per reflexionar sobre els rols en la violència de gènere.

Segons dades de la Macroenquesta de Violència contra la Dona, realitzada per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere i el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), un 16,1% de les dones amb discapacitat pateixen violència física severa per part d’alguna parella o exparella en algun moment de la seva vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES