Dilluns, 24 juny 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALGràcia inaugura la nova àrea de joc infantil totalment accessible de la...

Gràcia inaugura la nova àrea de joc infantil totalment accessible de la plaça d’en Joanic

El projecte s’emmarca en l’aposta per fer de Barcelona una ciutat jugable, més inclusiva i atendre les necessitats de tothom pel que fa al joc

area joc accessible joanic gracia
La nova àrea de joc es va inaugurar dimarts amb una xocolatada popular // Foto: Ajuntament de Barcelona

El barri de Gràcia a Barcelona va inaugurar dimarts la nova àrea de joc infantil de la plaça d’en Joanic, que ha estat remodelada per convertir-la en una àrea de joc totalment accessible.

Totes les activitats lúdiques del nou espai de joc tenen almenys un element que les ofereix de manera accessible. D’aquesta manera, tots els nens i les nenes poden sentir tota l’activitat lúdica, i alhora s’ofereixen múltiples maneres d’experimentar-les, fent que una major diversitat d’infants juguin junts en un mateix espai de joc.

El projecte final ha suposat l’ampliació de la zona de jocs en superfície (dels 190m2 originals als 240m2) incorporant el parterre existent com a zona d’estada i de joc tranquil i augmentant la zona de joc fins al mur de l’aparcament.

S’ha habilitat un nou pas pavimentat entre el carrer Escorial i l’àrea de joc, per tal de fer aquest espai més accessible i s’han renovat tots els jocs. En concret, s’han col·locat dos gronxadors, un de tipus cistella i un de cadira accessible; dues topografies escalables amb diferents pendents; un sorral amb dues taules sorral a diferents alçades; una cúpula-cau amb dues pedres animals abraçables per als més petits, i la primera taula de rodets (roller table) de la ciutat, un element que permet lliscar en posició horitzontal.

L’àrea s’ha dividit en dues zones totalment comunicades: una zona tranquil·la, on es situen els jocs que fomenten activitats tals com amagar-se (cúpula-niu) o expressar-se (animals abraçables) i una zona més dinàmica, on es situen els jocs que fomenten activitats tals com gronxar-se (gronxadors), enfilar-se (topografies amb diferents pendents i agafadors) i lliscar (taula de rodets).

Tota l’àrea de joc ha estat pavimentada amb cautxú per garantir l’accessibilitat i la seguretat en cas de caigudes. Les tasques també han inclòs l’eliminació de la tanca que delimitava l’àrea de joc respecte a l’espai central de la plaça.

PUBLICITAT

Per l’elaboració del nou espai, emmarcat en el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona amb horitzó 2030, s’ha tingut en compte el document de “Recomanacions per a unes àrees de joc accessibles i inclusives”, elaborat el 2019 per la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent( XAVI) de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva impulsada per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona.

Aquest nova àrea de joc totalment accessible s’emmarca en l’aposta de Barcelona per ser una ciutat jugable, més inclusiva i per augmentar les oportunitats de joc dels infants amb i sense discapacitat i les seves persones acompanyants. Amb aquesta nova actuació,  de les 906 àrees de joc de la ciutat n’hi ha 23 de totalment accessibles.

La ciutat està realitzant un pas endavant amb una cinquantena de projectes d’àrees totalment accessibles, àrees en les quals tots els infants poden experimentar tota l’activitat lúdica que s’hi ofereix. Properament també està prevista la inauguració de l’àrea de joc totalment accessible del Parc de la Creueta del Coll, també al districte de Gràcia.

la ciutat està realitzant un pas endavant amb una cinquantena de projectes d’àrees totalment accessibles, àrees en les quals tots els infants poden experimentar tota l’activitat lúdica que s’hi ofereix. Properament també està prevista la inauguració de l’àrea de joc totalment accessible del Parc de la Creueta del Coll, també al districte de Gràcia.

En aquesta línia, Barcelona ha seleccionat els dissenys per crear 10 noves àrees de joc totalment accessibles que incorpora la cocreació amb entitats que treballen amb infants en situació de discapacitat i en 16 àrees més s’ha realitzat l’estudi de millora per fer-hi remodelacions parcials per convertir-les en àrees totalment accessibles.

Font: Ajuntament de Barcelona

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content