Dimecres, 27 gener 2021
Inici Discapacitat El Govern destina 7,5 M€ per a la pujada de tarifes en...

El Govern destina 7,5 M€ per a la pujada de tarifes en el sector de la discapacitat

També flexibilitza els mecanismes de financiació dels CET

manifestació contra govern increment tarifes socials
Una de les manifestacions per la congelació de tarifes de la última dècada // Foto: AEES Dincat

El Govern ha aprovat un paquet de mesures pressupostat en 102,6 milions d’euros que té com a finalitat reforçar el sistema de serveis socials i l’atenció a diversos col·lectius professionals especialment afectats per la crisi sanitària. 

Concretament en el sector de la discapacitat, ha destinat 7,5 milions d’euros per a la pujada de tarifes. D’altra banda, el Govern també ha decretat la flexibilització dels mecanismes de bestreta i justificació dels àmbits dels centres especials de treball de persones amb discapacitat per agilitzar-ne el finançament.

ARC Soluciones publi

En total, l’Executiu destina 35 milions d’euros a una pujada de tarifes per als sectors de la gent gran, la discapacitat i la infància, que es desglossa de la manera següent: 20 milions per a gent gran; 7,5 milions per a discapacitat; 7,5 milions per a infància. 

Es tracta del compliment del compromís polític assumit amb la tramitació de la llei de pressupostos del 2020 per a les places públiques del sistema de serveis socials i tindrà efectes retroactius des del gener. 

El creixement de tarifes oscil·la entre l’1,2% i el 6,8% del preu actual i ha de revertir necessàriament –així consta en el Decret de Govern– en la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i en la qualitat assistencial als usuaris.  

També s’ha aprovat un reforç de 40,5 milions d’euros per fer front a l’augment de sol·licituds de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES