Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciDiscapacitatEl Govern destina 7,5 M€ per a la pujada de tarifes en...

El Govern destina 7,5 M€ per a la pujada de tarifes en el sector de la discapacitat

També flexibilitza els mecanismes de financiació dels CET

manifestació contra govern increment tarifes socials
Una de les manifestacions per la congelació de tarifes de la última dècada // Foto: AEES Dincat

El Govern ha aprovat un paquet de mesures pressupostat en 102,6 milions d’euros que té com a finalitat reforçar el sistema de serveis socials i l’atenció a diversos col·lectius professionals especialment afectats per la crisi sanitària. 

Concretament en el sector de la discapacitat, ha destinat 7,5 milions d’euros per a la pujada de tarifes. D’altra banda, el Govern també ha decretat la flexibilització dels mecanismes de bestreta i justificació dels àmbits dels centres especials de treball de persones amb discapacitat per agilitzar-ne el finançament.

anunci guies d'arrel

En total, l’Executiu destina 35 milions d’euros a una pujada de tarifes per als sectors de la gent gran, la discapacitat i la infància, que es desglossa de la manera següent: 20 milions per a gent gran; 7,5 milions per a discapacitat; 7,5 milions per a infància. 

Es tracta del compliment del compromís polític assumit amb la tramitació de la llei de pressupostos del 2020 per a les places públiques del sistema de serveis socials i tindrà efectes retroactius des del gener. 

El creixement de tarifes oscil·la entre l’1,2% i el 6,8% del preu actual i ha de revertir necessàriament –així consta en el Decret de Govern– en la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i en la qualitat assistencial als usuaris.  

També s’ha aprovat un reforç de 40,5 milions d’euros per fer front a l’augment de sol·licituds de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content