El Govern prioritzarà criteris de qualitat per sobre d’econòmics en els contractes de serveis a persones

Aprova el projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones

criteris de qualitat serveis a persones
La gent gran és un dels col·lectius més afectats per aquest tipus de serveis // Foto: FiraGran

El Govern de la Generalitat ha aprovat el projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones, impulsat pel Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. L’objectiu és millorar la qualitat dels anomenats serveis a les persones -entesos com aquells que afecten directament la ciutadania- quan es contractin amb empreses o entitats privades i del Tercer Sector. D’aquesta manera, es donarà preferència en l’elecció de les entitats i empreses que prestin els serveis, a criteris de qualitat i de continuïtat davant del criteri econòmic.

Així, el projecte de llei aprovat prohibeix la selecció de l’empresa per subhasta o adjudicació al preu més baix i, en canvi, permet que es tingui en compte la responsabilitat social corporativa de les entitats i empreses que es presentin a la contractació. També obliga les empreses i entitats a complir amb les condicions salarials i laborals dels convenis col·lectius que siguin de referència, i atorga millor puntuació a qui millori aquestes condicions, prevegi mesures d’estabilitat laboral, incorpori mesures d’igualtat de gènere, de responsabilitat ambiental, d’inserció laboral de persones amb discapacitat o siguin signatàries del Pacte Mundial de les Nacions Unides en matèria de corrupció, entre d’altres.

Poden ser des de serveis d’atenció a col·lectius desfavorits, activitats d’acompanyament i lleure per a infants i joves o gent gran, serveis complementaris a l’atenció sanitària, gestió d’equipaments com casals, centres cívics, comunitaris o esportius, o serveis de restauració a hospitals, escoles i residències de gent gran, entre d’altres.

Amb l’aprovació d’aquest projecte de Llei, el Govern continua amb la tasca d’aplicació de les directives europees  sobre contractació pública, iniciada amb l’aprovació del Decret-Llei de Mesures Urgents en Matèria de Contractació pública i en la Llei de Mesures Fiscals, Administratives i Financeres.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*