El Govern puja fins els 80 milions d’euros el pressupost per Centres Especials de Treball

Assegura que per garantir els ajuts de les 15.000 persones que hi treballen

concentració pressupost centres especials treball
Concentració de protesta d’ahir del sector de la discapacitat // Foto: FECETC

Com a resposta a la concentració d’ahir davant del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de diverses entitats del sector de la discapacitat per denunciar les retallades de les subvencions del Govern als Centres Especials de Treball (CET), el mateix departament assegura que ha incrementat enguany un 18%, amb 12 milions d’euros més, el pressupost destinat als Centres Especials de Treball (CET), passant de 68 a 80 milions d’euros, una pujada que trenca amb la congelació de la partida per CET que s’havia mantingut en 68 milions d’euros des de l’any 2011.

En aquest sentit, el secretari general del Departament, Josep Ginesta, ha afirmat que “l’augment del suport econòmic als CET implica que totes  les persones que hi treballen, unes 15.000,  tindran garantit un ajut, en diferents intensitats, sota la màxima de qui més necessitat tingui, més suport rebi”.  

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Aquest és un canvi molt significatiu perquè el model de suport dels últims set anys no arribava a totes les persones que treballaven als CET”, ha dit  Josep Ginesta.  

El secretari general ha afegit que “de fet, quedaven fora unes 3.500 persones, principalment les persones amb discapacitat física. Amb l’acord que s’ha arribat amb la majoria de federacions de centres especials de treball s’assegura i garanteix un suport mínim per a tothom del 25% del Salari Mínim Interprofessional (SMI)”.

BANER_300X250

Respecte a la voluntat d’acord del Departament amb totes les entitats representatives dels CET, Ginesta ha posat de relleu que “el Departament ha mantingut diverses reunions amb les diferents Federacions per consensuar i incorporar propostes a aquest model, i un dels interlocutors principals ha estat la FECETC i les federacions que signen la convocatòria de concentració feta avui a la seu de Treball”.

Josep Ginesta ha defensat que “la voluntat de diàleg i concertació sempre ha estat i continua oberta. Per això, davant aquest esforç econòmic en benefici de les persones treballadores dels CET, perquè tothom col·labori amb la iniciativa de millorar la inclusió social d’aquest col·lectiu des de la responsabilitat”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*