Dilluns, 24 març 2025
IniciGENT GRANGirona se suma a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les...

Girona se suma a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les Persones Grans de l’OMS

La ciutat ha estat admesa a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les Persones Grans de la l'OMS i treballa en un pla d'actuacions fins al 2027

Girona, primera ciutat gironina a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les Persones Grans
Cartell de “Girona, Ciutat Amigable i Inclusiva amb les persones grans” // Foto: Ajuntament de Girona

Girona ha estat acceptada a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les Persones Grans de la Organització Mundial de la Salut (OMS), convertint-se en la primera ciutat de les comarques gironines que forma part d’aquest organisme. La ciutat ha presentat el projecte “Girona, Ciutat Amigable i Inclusiva amb les persones grans i promotora de la vida independent en comunitat”, aprovat el passat mes de juny de 2024, com a requisit previ per a la seva admissió.

Aquest projecte estableix el full de ruta per fer de Girona una ciutat més amiga i inclusiva amb les persones grans, abordant aspectes físics, socials i relacionals, així com serveis municipals. El següent pas és la transformació d’aquest projecte en un pla d’actuacions concret que s’estendrà fins al 2027. El pla s’haurà d’aprovar pel Ple municipal i validar-se per la OMS, moment en què Girona rebrà el Segell de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de les Persones Grans.

La regidora de Serveis Ambientals i Benestar Animal i de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez i Villagrasa, ha destacat que “Girona ha presentat un projecte singular i planificarà la ciutat amigable tenint en compte la diversitat de la gent gran i les discapacitats diverses”.

El projecte es basa en tres eixos estratègics. El primer és l’elaboració del pla amb una base participativa seguint la metodologia de l’OMS. El segon eix és la creació d’un grup motor estratègic amb professionals del sector que aportaran coneixement i visió fins a l’aprovació del pla. El tercer eix consisteix en la reformulació dels serveis municipals d’atenció a la gent gran, fomentant l’envelliment actiu, la vida independent i la participació comunitària.

L’Ajuntament ha destinat gairebé 2,9 milions d’euros al pressupost de 2025 per desenvolupar aquestes accions. Entre les millores destacades hi ha l’ampliació del servei d’atenció domiciliària, amb un augment de 231.000 euros, arribant als 2 milions d’euros, l’impuls del pla de teleassistència amb 431.800 euros per incorporar tecnologia avançada, i l’increment de les subvencions als casals de gent gran fins als 80.000 euros.

L’admissió de Girona a la Xarxa permetrà obtenir suport tècnic, accés a formacions, intercanvi d’experiències i eines d’avaluació per millorar l’atenció a les persones grans. Una ciutat amiga ha de garantir el dret a envellir amb dignitat, seguretat i participació plena en la societat.

Podeu consultar més informació sobre el projecte al web municipal aquí.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES