Girona tractarà el tema de la salut mental dins el cicle ‘Debats per la Inclusió’

El 20 d’abril es parlarà sobre la crisi i els problemes de salut mental

cartell debats per la inclusio
Cartell cicle de debats // Foto: Imatge cedida Ajuntament de Girona

Dijous es va celebrar al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal de Girona el primer dels tres debats que tindran lloc durant aquest mes d’abril, amb motiu de la primera edició del cicle “Debats per la inclusió social”, impulsat des del Consell Municipal de Cohesió i Serveis Socials de la ciutat.

L’encarregada d’inaugurar aquest cicle de debats va ser la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Silvia Paneque.

BANER_300X250

El primer debat va girar sobre els reptes de l’ocupació a escala local, especialment de les persones amb situació d’atur amb més dificultats per trobar feina. Va comptar amb els ponents Ramon Ballester i Jose Alonso i va estar moderat  per M. Rosa Agustí. La segona sessió de debat es produirà el 14 d’abril i tractarà sobre el tema de la pobresa i la exclusió social. Comptarà amb la presència de Núria Fustier i Gemma Claplés i serà moderat per Alícia Sánchez.

La darrera sessió del cicle abordarà el tema de la crisi i els efectes sobre la salut mental i emocional. Anna García-Altés, Pau Batlle i Anna Planadevall analitzaran aquesta problemàtica el proper dia 20 d’abril en una conferència que moderarà Paco Pardo.

L’objectiu principal del cicle és obrir un espai de diàleg per reflexionar i compartir diagnòstics que permetin debatre i proposar accions que puguin plantejar, des de les possibilitats del món local, respostes concretes a reptes concrets.

Des de principis del 2013 el Consell Municipal de Cohesió i Serveis Socials treballa a partir de tres grups de treball que han impulsat projectes com el Girona Actua, en l’àmbit d’ocupació, o el Projecte Àmbar, de suport i enfortiment emocional, amb l’objectiu d’articular accions conjuntes per fer front a problemes socials que s’han agreujat els últims anys per l’impacte de la crisi econòmica. Aquests problemes han derivat en un augment de les situacions sobrevingudes d’exclusió que condicionen la vulnerabilitat i la incertesa vital de moltes persones, fet que incrementa les desigualtats i posa en risc la cohesió social.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*