Dilluns, 21 abril 2025
IniciENTITATSFundació SIFU atorga les Beques SuperArte 2024 per a artistes amb diversitat...

Fundació SIFU atorga les Beques SuperArte 2024 per a artistes amb diversitat funcional

En la cinquena edició, vuit artistes de diverses províncies d'Espanya rebran suport econòmic per desenvolupar les seves habilitats artístiques i continuar els seus estudis superiors o professionals, universitaris o elementals

Beques SuperArte 2024
Participants a les Beques SuperArte 2024 // Foto: Grup SIFU

La Fundació SIFU, entitat sense ànim de lucre dedicada a promoure la inclusió i la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat, ha concedit un any més les seves Beques SuperArte 2024. Aquestes beques tenen com a objectiu impulsar els estudis en el camp artístic entre artistes professionals i amateurs amb diversitat funcional, promovent així la seva creativitat i formació en un entorn d’igualtat d’oportunitats.

En la cinquena edició d’aquestes beques, vuit artistes de diverses províncies d’Espanya rebran suport econòmic per desenvolupar les seves habilitats artístiques i continuar els seus estudis superiors o professionals, universitaris o elementals. Els guardonats d’aquest any provenen de Múrcia, Burgos, Càceres, Barcelona, Còrdova, Comunitat de Madrid i Tenerife. Tots ells participaran en projectes d’art inclusiu organitzats per la Fundació SIFU, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament artístic de les persones amb discapacitat.

Les beques d’aquest any inclouen suport per a estudis de música tant a nivell superior com elemental. Entre els becats hi ha els barcelonins Jana Ginesta (oboe), Iker López (piano) i Eric Díaz (violoncel). També han estat reconeguts pel seu talent musical Mario Peña (bateria) de Còrdova, Jesús Prieto (violí) de Càceres, Ismael Tosario (EyeHarp) de Tenerife, Asier Mediavilla (violoncel) de Burgos i Aaron Moratón (violí) de Múrcia.

Cristian Rovira, president de la Fundació SIFU, ha destacat la importància de “fomentar la creativitat artística en un marc d’igualtat d’oportunitats” i d’“impulsar els estudis de professionalització o especialització dels artistes, independentment de les seves característiques funcionals o possibilitats econòmiques”

Aquesta edició de les beques ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats, incloent Fundació Banc Sabadell, Agbar, Alma Carraovejas, Fundació Occident, ID Logístics, Gas N2, Fundació DISA, Fundació GAES Solidària, Fundació Conservatori Liceu, Escola Superior de Música Reina Sofia i Galicia Fidlle. Aquestes col·laboracions fan possible que la Fundació SIFU continuï impulsant oportunitats artístiques per a persones amb discapacitat.

Programa artístic inclusiu

A més de les Beques SuperArte, la Fundació SIFU duu a terme diversos projectes per al desenvolupament artístic de les persones amb diversitat funcional. Un dels esdeveniments més destacats és la Gala SuperArte, considerada l’esdeveniment d’art inclusiu més important d’Europa. Aquesta gala compta amb la participació dels artistes becats per la fundació, oferint-los una plataforma per mostrar el seu talent i reivindicar la seva presència en el món de les arts escèniques.

Amb aquestes iniciatives, la Fundació SIFU reafirma el seu compromís amb la inclusió i el desenvolupament artístic de les persones amb discapacitat, proporcionant-los les eines i el suport necessari per aconseguir les seves metes en el camp de l’art i la cultura.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.