Diumenge, 5 desembre 2021
IniciEntitatsFundació Fupar fa balanç dels primers sis mesos de la posada en...

Fundació Fupar fa balanç dels primers sis mesos de la posada en marxa d’una sala multisensorial

Presentació de la Sala Multisensorial_1
Acte de presentació de la sala multisensorial // Foto: Fundació Fupar

Sis mesos després de la posada en marxa de la sala multisensorial, la Fundació Fupar ha fet balanç dels beneficis aconseguits en la millora de la qualitat de vida de les persones i ha donat a conèixer la sala oficialment durant una presentació.

Durant aquest període, un total de 27 persones han fet ús setmanal d’aquest entorn, la majoria d’elles persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), i a partir del setembre està previst ampliar el seu ús a les persones amb discapacitat intel·lectual majors de 40 anys de l’entitat per tal de prevenir l’impacte que suposen les malalties neurodegeneratives.

fiare banca etica crowdfunding

En un espai multisensorial es recrea un entorn amb elements que proporcionen estímuls de forma controlada i gradual com és l’exposició a la llum, a diferents colors o a textures diverses. Es tracta d’un espai agradable, segur i accessible tant a nivell físic com cognitiu, que afavoreix l’atenció i promou l’exploració, el plaer i la creació de sentiments de benestar de les persones que en fan ús.

L’aula s’està utilitzant com a eina terapèutica d’autoregulació, d’estimulació sensorial i de desenvolupament cognitiu, millorant així l’estat emocional i conductual de les persones que fan ús de la sala. L’espai s’ha equipat amb elements regulables, que proporcionen des d’estímuls bàsics fins a complexos, com són els tubs amb bombolles, els raigs de fibra òptica que serveixen com a estímuls visuals o el mobiliari vibroacústic per a persones amb dificultats auditives.

La directora del Centre Ocupacional, Marta Puig ha explicat que “les persones ateses a Fupar tenen necessitats molt diverses i disposar d’una aula multisensorial és de gran utilitat, ja que ens permet treballar les àrees sensorials, motrius, cognitives i socials adaptant-nos a les necessitats específiques individuals de cadascuna de les persones”.

La nova sala multisectorial es va fer una realitat gràcies a l’obtenció del premi Territoris Solidaris atorgat per BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, que han destinat 10.000 € a la creació d’aquest espai, que ha comptat amb altres aportacions com la de la companyia IT Dansa.

Territoris Solidaris premia projectes d’entitats sense ànim de lucre que prèviament han estat escollits pels empleats de BBVA. La iniciativa es va posar en marxa fa sis anys per tal d’apropar més la seva activitat a les societats en què està present i implicar als seus empleats en l’assignació de recursos. En aquest sentit, el director territorial a Catalunya de BBVA, Xavier Llinares ha destacat que “la responsabilitat social forma part de la cultura del banc i de tots els empleats que hi treballen”. En el cas del projecte de Fupar, Llinares s’ha mostrat satisfet que serveixi per “millorar la qualitat de vida d’un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat i que necessita de suport”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES