La FECETC proposa al Govern una nova distribució dels recursos per a les subvencions del SMI dels CETs

La Federació denuncia que les noves Ordres posen en risc més de 2.700 llocs de treball

prososta distribució recursos CET
Les noves ordres podrien afectar als llocs de treball del col·lectiu als CET // Foto: AEES Dincat

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) ha proposat al departament de Treball, Afers Socials i Famílies una distribució dels recursos per a les subvencions dels Salari Mínim Interprofessionals (SMI) dels Centres Especials de Treball que respecti els acords de la Conferencia Sectorial de Empleo y Asuntos Sociales del Ministeri de Treball.

FREEFORMSTYLE-600X300

La Conferencia Sectorial va anunciar setmanes enrere que distribuirà enguany, per a polítiques actives d’ocupació, un 8,88 per cent més que l’any 2016. L’any passat Catalunya va rebre per a polítiques d’inserció laboral de persones amb discapacitat (el que es coneix com Eix3) 60.609.328 euros, la qual cosa significa que per a l’exercici 2017 podria percebre 65.458.074 euros. La Generalitat, però, va dir que disposa de 45 milions d’euros per a la subvenció de l’SMI.

A més d’anar contra la llei, la proposta de la Generalitat sobre subvencions als CETs podria deixar sense ajut del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a uns 2.760 treballadors amb discapacitat (18,5 per cent dels treballadors en plantilla), i per tant posar en perill la sostenibilitat d’uns 63 Centres Especials de Treball (el 30 per cent del total) a Catalunya.

En aquest sentit, la FECETC proposa tres mesures de subvencions als CET que considera més ajustades al procediment normalitzat. Per un costat destinar els 65.458.000 euros de la Conferència Sectorial de l’Eix3 al manteniment de llocs de treball i unitats de suport dels CET; en segon lloc suprimir els “topalls” (que deixen fora de subvenció de l’SMI tots els nous treballadors des de l’any 2011) i un mínim comú del 50 per cent, d’acord amb la llei, per a tots els treballadors amb discapacitat a jornada completa -o proporcional-; i finalment publicar la convocatòria d’Ordres de forma immediata.

La FECETC reclama el compliment de les competències i obligacions a la Generalitat per a una correcta distribució dels recursos transferits i el desenvolupament de les convocatòries segons les normatives establertes, per evitar repetir una situació en la qual durant 5 ó 6 mesos el departament de Treball no aportarà cap recurs econòmic pel manteniment dels llocs de treball de les persones amb discapacitat que treballen en els CETs.

Actualment hi ha a Catalunya 209 CETs, que donen feina a gairebé 17.000 persones amb discapacitat. Segons la FECETC les propostes de noves Ordres afecten directament a uns 2.000 treballadors dels CETs associats a l’entitat, ja que no percebran la subvenció establerta pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social. Com a resultat, nombroses empreses (CET) entraran en pèrdues, i unes 40 en risc de tancament.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*