Èxit d’assistència a la conferència per millorar la gestió de les xarxes socials de persones amb discapacitat intel·lectual

Més de 50 persones assisteixen a la xerrada del consultor Alberto Chinchilla

exit conferencia gestio xarxes socials discapacitat intel·lectual
Alberto Chinchilla durant la conferència al Palau Macaya de Barcelona // Foto: Fundació Ludàlia

Més de 50 persones amb discapacitat intel·lectual, educadors i familiars, van assistir el dissabte 2 de juny a la conferència “Internet ets tu. La teva vida dins i fora de la Xarxa” que durant una hora i mitja va donar el consultor de comunicació Alberto Chinchilla, organitzada per la Fundació Ludàlia al Palau Macaya de Barcelona.

Chinchilla, director de la consultora be shared, va donar als assistents moltes eines per millorar l´ús i la gestió de les vides digitals de les persones amb discapacitat intel·lectual.

BANER_300X250

A l’inici de la ponència, Chinchilla va fer un repàs de les principals xarxes socials i de com en una dècada ens han canviat certs hàbits de vida, fins al punt que ja es parla de nomofòbia (por a no tenir el mòbil) i, com a conseqüència, de “dieta digital”. Sobre aquesta va centrar part de l’exposició, ja que fer una bona dieta ens permetrà viure la digitalització d’una manera més qualitativa i gaudir més de la vida real.

El director de be shared va tractar en detall conceptes com empremta digital i marca personal, que fan referència a tot el que transmetem a través d’internet. I ell, en aquest sentit, ho té clar perquè assegura que “hem de ser els mateixos a les xarxes socials que a la vida real”.

Per entendre l’efecte i la presència que té sobre nosaltres el món digital, Chinchilla utilitza una frase: “a les xarxes socials ets el que comparteixes”. Per això, el detingudament què direm i com ho farem. I ens dona un consell a través d’una situació molt gràfica perquè arribem a ser conscients: “abans de compartir un contingut a les xarxes socials, has de pensar si això mateix ho diries obrint la finestra de casa i ho cridaries als quatre vents”. En aquesta línia, recomana treballar la “tranquil·litat, el respecte i la paciència” per a fer un millor ús de les xarxes”.

Finalment, el ponent va acabar la sessió abordant un dels temes més preocupants, la privacitat. En aquest aspecte, va remarcar que “hem d’evitar posar fotografies compromeses, informació d’ubicació i comentaris que ens posin en risc”. Chinchilla va insistir molt en aquests aspectes, ja que en moltes ocasions poden portar problemes, fins i tot legals, i més entre persones amb discapacitat intel·lectual, que tenen major vulnerabilitat i poden patir els perills d’una gestió errònia de les xarxes.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*