Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciAccessibilitat UniversalEstudi de Plena Inclusió per fer la participació en les organitzacions accessible...

Estudi de Plena Inclusió per fer la participació en les organitzacions accessible per a les persones amb discapacitat

Elaborat per l’equip d’experts de la Xarxa d’Accessibilitat de la federació

estudi accessibilitat cognitiva organitzacions persones discapacitat
Ester Salas, presidenta de l’associació Los que nunca se rinden // Foto: Plena Inclusió

La Xarxa d’Accessibilitat de Plena Inclusió ha elaborat un estudi sobre l’accessibilitat cognitiva, amb l’objectiu d’augmentar la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual de les organitzacions.

Per realitzar aquest estudi s’ha fet una enquesta a 539 persones i s’ha entrevistat a 16 persones amb discapacitat intel·lectual que participen en distints òrgans de govern i altres equips que prenen decisions.

Banner 300x250px EnBucle

L’estudi inclou consells perquè la participació en les organitzacions sigui accessible per a les persones amb discapacitat. Alguns d’aquests consells són: donar la informació adaptada a lectura fàcil amb uns quants dies d’antelació; preguntar a les persones en quins temes necessiten més ajuda;  tenir cura de les activitats i reunions per Internet, ja que són més difícils; preguntar com se sent la persona; formar les persones sense discapacitat sobre accessibilitat cognitiva i discapacitat intel·lectual; formar persones amb discapacitat en participació i lideratge; o donar l’oportunitat que hi hagi més d’una persona amb discapacitat als òrgans o equips que prenen les decisions, com per exemple: a les juntes directives.

La Xarxa d’Accessibilitat és un equip de persones expertes en accessibilitat cognitiva de les 17 federacions de Plena Inclusió, les entitats estatals i les de Ceuta i Melilla, que tenen l’objectiu de compartir coneixement, coordinar accions i realitzar projectes conjunts.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content