Es posa en marxa el Servei de Suport al bany a les platges de Barcelona per a persones amb discapacitat

Aquest any se suma una nova platja, al de Llevant

platges barcelona servei suport bany discapacitat
El servei ajuda a les persones amb mobilitat reduïda a gaudir del bany a les platges // Foto: Ajuntament de Barcelona

Amb l’arribada del mes de juny s’ha tornat a posar en marxa un any mes els Servei de suport al bany de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de facilitar que les persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda puguin gaudir de la temporada de bany a la ciutat.

Aquest any, gaudiran d’aquest servei ofert per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, els usuaris de les platges de Barceloneta, Nova Icària, la zona de banys del Fòrum, i la platja de Llevant, que s’ha sumat a les tres primeres.

BANER_300X250

Són àrees amb caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides i para-sols. Es compta amb personal tècnic especialitzat que ofereix suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i poder així gaudir del bany.

A més, totes les platges de Barcelona (4,5 quilòmetres de platges urbanes) són accessibles i estan pensades per a l’accés i gaudi de tots els usuaris i usuàries, també d’aquells que tenen alguna limitació en la seva mobilitat. Els serveis que s’ofereixen són: reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, passeres de fusta fins a la zona humida i dutxes adaptades amb cadires i transport públic adaptat.

El període d’atenció als usuaris és:

– mes de juny: caps de setmana i festius

– de l’1 de juliol al 16 de setembre: tots els dies de la setmana

– segona quinzena de setembre: caps de setmana i festius

L’horari d’atenció al públic és:

– Platja de la Barceloneta: matins d’11 a 14 hores i tardes de 16 a 19 hores

– Platja de la Nova Icària: matins d’11 a 14 hores i tardes de 16 a 19 hores

– Zona de Banys del Fòrum: matins d’11 a 14 hores

– Platja de Llevant : matins d’11 a 14 hores

D’altra banda, recentment s’ha creat la Taula Tècnica de Platges que, entre d’altres tasques, ha elaborat un Pla d’Acció de Platges 2018, que recull 77 accions, i un primer esborrany d’una estratègia de gestió integral 2020-2030, que entre d’altres, té el repte de millorar l’accessibilitat a les platges i garantir una bona comunicació entre platges i amb tota la ciutat.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*