Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciENTITATSEs posa en marxa ‘Aspros Concilia’, un projecte de lleure inclusiu liderat...

Es posa en marxa ‘Aspros Concilia’, un projecte de lleure inclusiu liderat per persones amb discapacitat intel·lectual

La iniciativa llançada per la Fundació Aspros busca donar visibilitat i empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual, les quals dinamitzen activitats d’oci i lleure per als fills i filles dels professionals de l’entitat

activitat aspros concilia
Una de les activitats del projecte ‘Aspros Concilia’ // Foto: Fundació Aspros

La Fundació Aspros, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inclusió i la igualtat d’oportunitats des de 1962, ha posat en marxa el projecte Aspros Concilia, una iniciativa pionera que busca donar visibilitat i empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual, alhora que facilita la conciliació familiar dels professionals de l’entitat.

Aspros Concilia ofereix un servei d’oci als fills i filles dels professionals de la Fundació. Aquest servei es diferencia dels tradicionals en que les activitats es realitzen al centre ocupacional Ciutat Campus de Lleida, amb la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual del centre.

Aquests participants han estat els encarregats de preparar i dinamitzar les activitats, col·laborant amb els monitors i monitores. Els dies 10 i 13 de maig, la vintena d’infants que van participar al projecte van viure una “Expedició a la Lluna” amb activitats sensorials, un escape room, una sessió de ioga i activitats musicals que van compartir amb els usuaris de la Fundació.

Més que un servei d’oci

Aspros Concilia va més enllà d’un simple servei d’oci. A través d’aquesta iniciativa, la Fundació Aspros contribueix a la reducció de les desigualtats (ODS 10), fomentant el respecte a la diversitat entre els infants, lluitant contra els estereotips i prejudicis cap a les persones amb discapacitat intel·lectual, i oferint-los la possibilitat de conèixer realitats diferents a la seva. D’aquesta manera, es contribueix a erradicar futures actituds discriminatòries.

Aspros Concilia es presenta com un projecte transformador que beneficia a diversos col·lectius. A les persones amb discapacitat intel·lectual, augmentant la seva autoestima, els empodera i els ofereix la possibilitat de relacionar-se amb la societat en general; als fills i filles dels professionals, perquè gaudeixen d’un servei d’oci de qualitat en un entorn inclusiu i respectuós; i també als propis professionals de la Fundació perquè poden conciliar millor la seva vida familiar i laboral.

La iniciativa d’Aspros Concilia és un exemple a seguir per altres entitats i empreses que busquin fomentar la inclusió, la conciliació familiar i la lluita contra els estereotips. Es tracta d’una proposta innovadora que demostra que la diversitat és una riquesa i que la inclusió és possible en tots els àmbits de la vida.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content