Dissabte, 23 setembre 2023
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEs posa en marxa a Badalona el projecte “Senyalitzem la nostra ciutat”...

Es posa en marxa a Badalona el projecte “Senyalitzem la nostra ciutat” per afavorir l’accessibilitat cognitiva a la ciutat

Impulsat per la Fundació BDN Capaç i l’Associació ViuTEA

campanya accessibilitat cognitiva a Badalona
Cartell del projecte “Senyalitzem la nostra ciutat” // Foto: Fundació BDN Capaç

La Fundació BDN Capaç i l’Associació ViuTEA han posat en marxa el projecte “Senyalitzem la nostra ciutat” per afavorir l’accessibilitat cognitiva a la ciutat de Badalona. Es tracta d’un programa que té com a objectiu principal adaptar i fer més fàcil d’entendre els diferents espais i serveis comunitaris per a persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i discapacitat intel·lectual. A més, pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància de garantir l’accessibilitat cognitiva.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquest projecte neix de la necessitat que tenen moltes persones per accedir als entorns i recursos de la comunitat tenint en compte les dificultats que poden tenir respecte a comprensió social i comunicació.

El Centre Ocupacional Cointegra de la Fundació BDN Capaç i l’Associació ViuTEA fan una proposta de recomanacions i orientació en els espais comunitaris, com per exemple en equipaments, comerços, serveis de salut…, per tal de facilitar un entorn més amable i donar resposta a les necessitats de les persones. 

Les dues entitats s’encarreguen del disseny de suports visuals a través de la metodologia de lectura fàcil basada en pictogrames del sistema d’ARASAAC per facilitar l’anticipació i la comprensió.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’accessibilitat és un dret universal que permet que els llocs, els edificis i la informació siguin comprensibles per a tothom. Eliminant barreres i garantint l’accés es potencia la vida quotidiana, l’autonomia i la participació de totes les persones.

Un objectiu en comú

La Fundació BDN Capaç i l’Associació ViuTEA tenen un objectiu comú, i per això s’han posar d’acord per establir una col·laboració per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i la de les seves famílies, així com potenciar les seves oportunitats i vetllar pels seus drets a la ciutat de Badalona.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content