22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Opinió És el moment d’Europa

És el moment d’Europa

Després del fracàs aquest dijous de l’esperada cimera europea sobre la crisi del coronavirus, el Consell Espanyol per a la Defensa de la Discapacitat i la Dependència (CEDDD) fa una crida a la unitat d’Europa per respondre a la pandèmia del COVID19.

La reunió dels principals líders dels governs europeus s’ha saldat amb un xoc frontal entre els països partidaris d’un pla de reactivació econòmica, liderats pel president de Govern, Pedro Sánchez, i els socis reticents a una intervenció massiva, amb Alemanya i Holanda com grans obstacles. L’objectiu de la cita era pactar una “estratègia coordinada” per recuperar la normalitat social, econòmica i industrial del continent un cop superada la pandèmia. No obstant això, la fèrria oposició del nord a compartir els costos de la pitjor crisi sanitària viscuda a Europa en els últims temps va impedir major concreció.

Davant la present situació que afecta tot Europa, és inconcebible que els presidents dels països membres de la Unió Europea no arribessin a cap acord pràctic i eficient, més tenint en compte la gravetat i les conseqüències que viu la comunitat de països d’Europa. Si l’objectiu de la cita d’ahir era pactar una “estratègia coordinada” per recuperar la normalitat social, econòmica i industrial de el continent, no entenem la falta de solidaritat d’alguns països membres. Europa està en risc davant un virus que no entén de fronteres i per això el moment d’Europa és ara.

Pel CEDDD no serveixen vaguetats ni bones paraules. Demanem i exigim des d’un criteri de responsabilitat i solidaritat europea que es prenguin les decisions econòmiques, fiscals, socials … necessàries en unitat. Perquè tots contra la pandèmia vol dir tot Europa contra el COVID-19.

En conseqüència, demorar quinze dies qualsevol decisió que salvi vides és, en essència, una falta de respecte a la ciutadania europea, que segueix esperant aquesta anhelada resposta coordinada per vèncer la pandèmia. Sense una reacció unitària, fort i cohesiva, estarem posant en perill tot el projecte europeu.

CEDDD, com a plataforma més transversal i diversa de ciutadania cívica en defensa dels drets i les obligacions de les persones més vulnerables, es posa un cop més a disposició dels gestors públics davant el drama que les nostres societats estan vivint i reclama una resposta des de la unitat d’acord als nostres temps ia la responsabilitat europea.

Consell Espanyol Defensa Discapacitat i Dependència (CEDDD)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS