Dilluns, 4 març 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEs demoren les obres de millora de l’accessibilitat de 15 carrers de...

Es demoren les obres de millora de l’accessibilitat de 15 carrers de Tarragona perquè no es presenta cap empresa al concurs públic

Les vies a reformar estan massa disperes i suposa moltes dificultats logístiques i operatives per als treballadors

millora carrers accessibilitat tarragona
Les obres volen millorar l’accessibilitat dels carrers per a les persones amb mobilitat reduÏda // Foto: Ajuntament de Tarragona

Un total de 15 carrers de Tarragona hauran de seguir esperant les obres de millora de la seva accessibilitat després que cap empresa s’hagi presentat al concurs públic obert pel consistori perquè les vies a reformar estan massa disperses i això suposa moltes dificultats operatives per als treballadors.

Aquesta circumstància obliga ara a l’Ajuntament de Tarragona a iniciar de nou el tràmit del concurs refent el pleg tècnic perquè en la propera licitació les empreses vegin viable la seva presentació. De totes maneres, aquest procés suposarà un retard en la millora de l’accessibilitat d’aquests carrers -en principi previstes per a les properes setmanes- que es podria allargar fins a l’estiu.

Les obres formen part de la primera etapa d‟implementació del Pla d’Actuació i Millora d’Accessibilitat a Tarragona (PAMAT), un document redactat al seu moment pel Col·legi d‟Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT). L’objectiu és millorar el paviment de les voreres i els guals dels passos de zebra, creant també de nous, de fins a 15 carrers de la ciutat. Amb un import total de 190.000 euros, es pretén actuar a l’avinguda Prat de la Riba, al carrer Pere Martell, a la plaça Imperial Tarraco, a l’avinguda Ramon i Cajal, al carrer Sevilla, al carrer Unió, a la carrer Doctor Mallafré i al carrer Reial en un dels lots, i als carrers Rovira Virgili, Andorra, Marquès de Montoliu, Estanislau Figueres, avinguda Catalunya, Rambla Vella i Reina Maria Cristina a l’altre.

El PAMAT és un pla per fer les millores més urgents en matèria d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i per suprimir barreres arquitectòniques.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tarragona també té previst desenvolupar a mig i llarg termini un Pla d’Accessibilitat Universal que buscarà  hacer la ciudad más accesible no solo para las personas con discapacidad física sino también para aquellas con discapacidad sensorial, como la auditiva o la visual, y cognitiva, como las personas con autismo o asperger.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content