Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALEs crea una plataforma per reclamar que es reverteixin les retallades en...

Es crea una plataforma per reclamar que es reverteixin les retallades en dependència

plataforma revertir retallades dependència
Les retallades aplicades el 2012 encara no s’han revertit // Foto: Pixabay

Els sindicats Comissions Obreres i UGT, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya han constituït la Plataforma en Defensa del Dret a l’Atenció de les Persones Dependents. Alerten que les retallades que el govern del PP va aplicar el 2012 en el sistema d’atenció a la dependència no s’han revertit i, en paral·lel, “han augmentat les persones que necessiten atenció”. Quantifiquen en 84.000 el nombre de casos que encara estan pendents de valoració.

Entre d’altres reivindicacions, demanen com a prioritàries, la creció  d’una dotació pressupostària que permeti la implementació “real” de la Llei de dependència i eliminar les llistes d’espera; i actualitzar la cartera de serveis socials i invertir, entre d’altres, en formació i qualificació dels treballadors del sector.

Un altre dels punts destacats que reivindiquen és que la Generalitat efectuï el pagament de la prestació per als cuidadors no professionals des del mateix dia en què la persona hi tingui dret. Actualment la prestació pot arribar al cap de 18 mesos.

D’altra banda consideren que seria bo crear la figura del metge de geriatria i també demanen eliminar el copagament perquè consideren que és injunts i va en contra dels drets universals.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content