Els suports i serveis són claus per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual

El 5è Congrés de Conducta posa de relleu aquests factors

congrés-conducta-suports-serveis-millora-vida-persones-discapacitat-intel·lectual
El congrés estava organitzat per la Fundació Althaia, AMPANS i l’EAMHID // Foto: Fundació Althaia

La setmana passada es va posar de relleu que els suports i els serveis són claus per millorar el desenvolupament i el benestar de persones amb discapacitat intel·lectual, durant la 5a edició del Congrés Estatal sobre les Alteracions de la Conducta i la 12a edició del Congrés Europeu de Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual, organitzats per la Fundació Althaia, AMPANS i l’Associació Europea per la Salut Mental en la Discapacitat Intel·lectual (EAMHID).

Sota el títol ‘Dels serveis i programes als drets’, el congrés va posar de relleu la importància dels suports i serveis a les persones amb trastorns de conducta associats a la discapacitat intel·lectual per desenvolupar-se i millorar la qualitat de vida. Mitjançant els suports en xarxa i comunitaris, es redueixen els comportaments desafiants i les persones i les seves famílies guanyen en benestar.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Una de les experiències que es van presentar en aquest sentit va ser el treball comú que porten a terme des dels àmbits social i de la salut les fundacions AMPANS i Althaia, que són un model des de fa anys en l’abordatge de la discapacitat intel·lectual i de les malalties mentals.

Pere Bonet, membre del comitè organitzador, va posar en valor aquesta aliança estratègica iniciada fa 20 anys. Per això i com a impulsor, juntament amb Pere Rueda, d’aquest certamen var ser homenatjat per les dues entitats organitzadores.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*