Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciDependènciaEls socialistes porten al Congrés la revisió del sistema d’atenció a les...

Els socialistes porten al Congrés la revisió del sistema d’atenció a les persones amb dependència

La diputada del PSC, Sònia Guerra, registra una proposició no de llei

sònia guerra diputada socialistescongres
Sònia Guerra, diputada socialista al Congrés // Foto:PSC

La diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista, Sònia Guerra, ha registrat al Congrés una Proposició no de llei, pel seu debat a la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat, amb l’objectiu de revisar i reforçar el sistema d’atenció a les persones en situació de dependència.

“La COVID-19 ha atacat a les persones grans de la nostra societat, sobretot a aquelles que vivien en residències”, ha explicat la portaveu, que ha destacat que el 75% de les persones que viuen en residències són majors de vuitanta anys. 

Banner 300x250px EnBucle

Guerra ha subratllat que la crisi sanitària de la COVID-19 “ha fet patent les retallades de la dreta al Sistema de Benestar que els socialistes portem denunciant fa anys”. “Les polítiques de cures no poden basar-se en l’obtenció de beneficis a costa de la salut, el benestar i la seguretat de la ciutadania”, ha insistit. 

Per això, i a conseqüència de la crisi sanitària, la portaveu ha explicat que “és necessari revisar i reforçar el sistema tradicional d’atenció a les persones en situació de dependència”, així com, “actualitzar i assegurar una adequada capacitat de prestació de cures que generi un continu assistencial que posi a les persones grans al centre de les polítiques sanitàries, assistencials i de cures”. 

Guerra ha recordat que els socialistes ja van situar la dependència al centre de l’agenda política amb la llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència, aprovada l’any 2006. Una llei que, segons la diputada, va suposar “un punt d’inflexió per les persones dependents, per les seves famílies, i sobretot per les dones de la família”. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content