Divendres, 13 juny 2025
IniciINCLUSIÓ SOCIALEls “Reconeixements a la Inclusió a la Comunitat Valenciana” premien el compromís...

Els “Reconeixements a la Inclusió a la Comunitat Valenciana” premien el compromís amb les persones amb discapacitat a la regió

En un acte organitzat per Fundació Integralia DKV, COCEMFE València i AECTA 

reconixements a la inclusio a valencia
Foto de família dels “Reconeixements a la Inclusió a la Comunitat Valenciana” // Foto: Kreab

La Fundació Integralia DKV, COCEMFE València i AECTA (Associació d’Empreses de Consultoria) han organitzat els “Reconeixements a la Inclusió a la Comunitat Valenciana”, un esdeveniment que es va dur a terme al Palau de l’Exposició a València. L’objectiu d’aquest acte era destacar i reconèixer les trajectòries personals, familiars, empresarials i institucionals que han estat compromeses amb les persones amb discapacitat a la Comunitat Valenciana.

L’esdeveniment va ser presentat per Estefania Pastor, redactora en cap de València Plaza, i va comptar amb la participació de diversos ponents, incloent Cristina González, directora general de la Fundació Integralia DKV; Nuria Lloret, presidenta d’AECTA; María José Martínez Casamayor, presidenta de COCEMFE València; Julián Nuño, Comitè Executiu DKV i Patrono Fundació Integralia; Bàrbara Gongost Mirón, directora general de les Persones amb Discapacitat (Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge), i Marta Torrado del Castro, regidora delegada de Serveis Socials de l’Ajuntament de València.

Julián Nuño, Comitè Executiu DKV i Patrono Fundació Integralia, va presentar el “Hub de Diversitat Digital”, un projecte formatiu i d’ocupació que té com a objectiu superar la bretxa digital per a les persones amb discapacitat, impulsant la seva inclusió laboral en el sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Va destacar que, malgrat parlar de la intel·ligència artificial, el que realment es necessita darrere de la tecnologia són persones. Va subratllar la importància d’humanitzar la tecnologia assegurant que tota la cadena de valor tingui persones capaces de construir les millors solucions. A més, va destacar la col·laboració amb socis com COCEMFE València, AECTA i la Fundació Integralia DKV.

Nuria Lloret, presidenta d’AECTA, va abordar la problemàtica relacionada amb l’alt nombre de persones que es veuen excloses involuntàriament pel progrés tecnològic. Va assenyalar que la tecnologia ha passat de ser a favor de les persones a convertir-se en un element que les persones han d’adoptar. Va remarcar la necessitat de treballar perquè la diversitat estigui incorporada a la tecnologia i va destacar la importància del funcionament del Hub per aconseguir la integració de persones interessades, assegurant que les empreses assimilin la diversitat com a part integrant del seu ADN.

María José Martínez Casamayor, presidenta de COCEMFE València, va oferir una perspectiva sobre la discapacitat com una part inherent de la condició humana. Va destacar que la majoria de les persones experimentaran algun tipus de discapacitat, ja sigui temporal o permanent, en algun moment de la seva vida. Va proporcionar xifres significatives, subratllant que a la Comunitat Valenciana hi ha 330.109 persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, el que representa un 6,26% de la població. Va posar èmfasi en la necessitat de treballar colze a colze entre entitats públiques i privades, així com amb entitats del tercer sector, per assegurar que el col·lectiu de persones amb discapacitat estigui integrat tant social com laboralment.

La taula rodona moderada per Javier de Oña, subdirector de la Fundació Integralia, va abordar la importància de l’ocupació al sector TIC com a palanca per reduir la bretxa digital. Carolina Blanquer (COCEMFE València), Jaume Siscar Bondia (responsable d’Àrea de Serveis de Ciberseguretat FUJITSU) i David Olivares Mínguez (HRBP Divisió Territoris de SOPRA STERIA) van presentar el Hub de Diversitat Digital i van compartir bones pràctiques empresarials. Es va discutir sobre les barreres i els reptes que enfronten els diferents actors clau, incloent empreses, administració, entitats socials i el propi col·lectiu, per aconseguir una inclusió sociolaboral completa de les persones amb discapacitat i trencar la bretxa digital.

En l’acte es van atorgar diversos premis per reconèixer les persones, famílies, empreses i institucions valencianes que han estat actives en la promoció de la inclusió de les persones amb discapacitat. Els premis van destacar l’aportació significativa i la lluita constant per drets i capacitats, amb l’objectiu final de construir una societat més diversa i igualitària.

En resum, l’esdeveniment va servir com a plataforma per a la visibilitat i reconeixement de tots aquells que treballen incansablement per trencar barreres i fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat a la Comunitat Valenciana.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.