Diumenge, 5 desembre 2021
IniciOpinióEls que en teoria defensen els nostres drets

Els que en teoria defensen els nostres drets

Puedes leer este artículo en castellano en este enlace
capacitació jurídica i salut mental drets persones amb discapacitat

Ser una persona amb discapacitat en aquesta societat és complicat perquè no es compleixen tots els requisits per viure en un món accessible. I per això tenim unes grans entitats i federacions que en teoria lluiten per defensar els drets de les persones amb discapacitat.

Tot i això, m’he adonat que moltes vegades aquesta protecció que ens atorguen no es compleix del tot. Sobretot si veus que són elles mateixes les que incompleixen les normatives que ens afecten.

fiare banca etica crowdfunding

Com a exemple puc dir fefaentment que hi ha una federació de persones amb discapacitat física a Barcelona que no té ni adaptada la seva seu, i fa més de 10 anys que hi són. La seva excusa és que estan pendents de traslladar-se a una planta baixa, quan segurament una adaptació accessible tindria un cost menor i a més estaria subvencionada en part per l’administració. Al meu entendre, això es diu desinterès i una falta de respecte al col·lectiu.

Així, ens trobem que el 2021 ni els que en teoria defensen els nostres drets compleixen les lleis d’accessibilitat ni els drets de les persones amb discapacitat.

Però és que, a més, aquesta federació permet a les administracions incomplir les lleis i els drets humans que afecten les persones amb discapacitat. L’entitat que presideixo li va comunicar per escrit el mes de gener passat un incompliment sistemàtic d’aquestes lleis i drets humans de les persones amb discapacitat per part de l’Ajuntament de Barcelona. A hores d’ara encara no hem rebut resposta. Per què?

Tot això em porta a pensa: Realment aquestes grans entitats que reben subvencions milionàries defensen tots els drets de les persones amb discapacitat, o només alguns?

D’altra banda, cal reconèixer que no tot allò que fan aquestes grans entitats i federacions és dolent. Jo, per exemple, he pogut anar al gimnàs com cada divendres gràcies al fet que aquesta federació gestiona a l’Ajuntament de Barcelona els assistents de vestuari per a les persones amb discapacitat. Una de freda i una de calenta. No n’hi ha prou.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Guillermo Egidohttps://disgrup.org
Guillermo Egido és president de la Fundación Disgrup. Activista del sector de la discapacitat, lluita per l'acompliment de les lleis i els drets humans

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES