Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciAccessibilitat UniversalEls guies i agents turístics de les comarques de Girona aprenen a...

Els guies i agents turístics de les comarques de Girona aprenen a dissenyar visites turístiques per a tothom

Una vintena de professionals participen a les Jornades sobre Accessibilitat i Turisme Universal

visites turístiques accessibles per a tothom
Una persona amb síndrome de Down i una altra amb un gos guia en una ruta turística // Foto: MultiSignes

Una vintena de guies i agents turístics de les comarques  de Girona han participat en les Jornades sobre Accessibilitat i Turisme Universal celebrades en la Casa de Cultura de Girona. Han estat quatre sessions dedicades a donar eines als professionals per dissenyar visites guiades inclusives.

Les jornades han estat impartides per persones que viuen la discapacitat en primera persona. La primera jornada ha estat dedicada a conèixer les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda; la segona, les de les persones amb sordesa i sordceguesa; la tercera, les de les persones amb ceguesa, i la quarta, les de les persones amb discapacitat intel·lectual i psicosocial.

Banner 300x250px EnBucle3

Com a principals pautes per fer les visites guiades per a tothom han estat: 

-L’accessibilitat de la ruta: Per això s’ha de conèixer el perfil del visitant per poder donar resposta a les necessitats de cadascun. En aquest sentit, se ha de demanar si es té alguna necessitat específica tant en els formularis previs d’inscripció com en les converses prèvies a la reserva.

– Adaptar els materials: Tenint en compte les diferents discapacitats. L’ús de maquetes en 3D són, per exemple, per a les persones amb discapacitat visual.

– Llenguatge inclusiu i adequat: Per exemple, si ens adrecem a persones amb discapacitat intel·lectual és important utilitzar frases curtes i clares per a les seva fàcil comprensió.

– Els estímuls sensorials: Està demostrat que tots els col·lectius agraeixen el tacte, l’olfacte, etc, per millorar la seva experiència i fixar-la en la seva memòria.

Totes aquestes pautes per millorar l’accessibilitat de les visites guiades, han d’anar acompanyades per un tracte normal amb tothom. Hi ha moltes discapacitats que són invisibles, es a dir, que no s’identifiquen a primera vista. Evitar que tinguin que justificar-se per la seva condició és el primer pas per dissenyar visites inclusives.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content