Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEls centres comercials amb certificat d’accessibilitat van créixer un 17% en 2023

Els centres comercials amb certificat d’accessibilitat van créixer un 17% en 2023

Suposen un 18% del total de centres, segons segons dades de l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC)

accessibilitat dels centres comercials
Centre comercial X-Madrid (Alcorcón) // Foto: Merlin Properties

Els centres i els parcs comercials que compten amb el certificat ‘Sistema Indicador d’Accessibilitat’ (AIS) es van incrementar un 17% l’any 2023 i ja suposen un 18% del total, segons dades de l’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC).

Es tracta d’uns certificats expedits per la Fundació ARS que acrediten un conjunt d’estàndards que permeten certificar el grau d’accessibilitat que presenten serveis, instal·lacions i productes a la fase de disseny o un cop ja desenvolupats.

Els centres comercials són el segon sector amb més certificats d’accessibilitat, amb un 10% del total, segons l’AECC. En declaracions a Servimedia, el president de l’associació, Eduardo Ceballos, ha indicat que es tracta d’un sector “molt sensibilitzat” amb l’accessibilitat perquè qui accedeix als seus espais “són tota mena de consumidors” i el focus és que aquests “tinguin totes les facilitats”.

De fet, la millora de l’experiència de compra va ser un dels desafiaments que va esmentar a la presentació del balanç anual del sector. Ceballos va destacar que elements com un bon aparcament, un centre ben senyalitzat, zones de descans còmodes, Wi-fi gratuït o la disponibilitat d’espais per treballar sense estar consumint “creen fidelitat amb el client”, que es troba “còmode” en aquests espais .

Per això, va afirmar que la tendència a millorar l’accessibilitat continuarà els propers anys. El president de l’AECC va recalcar que el que és “rellevant” és que aquestes millores es produeixen gràcies a la inversió i gradualment, ja que un centre “no passa de no ser accessible a ser-ho”. “Els centres, a mesura que poden, van invertint i millorant les seves qualificacions”, va afegir.

Rècord de vendes

El 2023, les vendes a centres i parcs comercials van assolir els 52.051 milions d’euros, un 9,6% més que l’any anterior i màxim històric, mentre que les visites també van créixer i es van situar a les 1.840 milions, un 6,3% més, però encara un 8,3% per sota de nivells pre-Covid.

El creixement de la venda mitjana per visita, que s’incrementa des de l’any 2020, va assolir el 3,1% el 2023, quatre dècimes menys que l’any anterior. En canvi, la inversió en operacions va recular el 49,7%, fins a 909 milions d’euros, el mínim des del 2013 a causa de l’impacte dels tipus d’interès.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content