Diumenge, 5 desembre 2021
IniciEntitatsEl servei de teràpia ocupacional d’AMPANS se segueix estenent pel Bages i...

El servei de teràpia ocupacional d’AMPANS se segueix estenent pel Bages i arriba a Sant Vicenç de Castellet

Podrà acollir fins a 30 persones amb discapacitat intel·lectual i portarà el nom d’Encaix

persones del servei de teràpia ocupacional
Usuaris del Servei de teràpia ocupacional // Foto: AMPANS

Des del passat mes d’octubre, les persones amb discapacitat intel·lectual de Sant Vicenç de Castellet gaudeixen d’un nou servei de centre ocupacional d’AMPANS d’acompanyament per fomentar el seu paper actiu dins la societat, la relació amb l’entorn i l’autonomia personal Aquest és un servei de proximitat que l’entitat dona a tota la comarca del Bages, i que ja arriba a altres municipis com Santpedor, Manresa, Súria, Sant Salvador de Guardiola, Sant Joan de Vilatorrada, Sallent i Sant Fruitós de Bages.

El nou centre ocupacional ocupa l’espai d’un antic taller de ceràmica, de 360 m2 entre interior i un pati exterior, ubicat al carrer Soler i Puigdollers de Sant Vicenç de Castellet. Podrà acollir fins a 30 persones i portarà el nom d’Encaix perquè una de les moltes activitats que fomentarà serà la del taller de trencadís amb ceràmica. El centre completarà un ampli ventall d’activitats destinat a fomentar l’autonomia personal, la participació social i les capacitats de les persones.

fiare banca etica crowdfunding

El centre ocupacional d’AMPANS té una trajectòria de més de 30 anys. El 2010 va començar el desplegament del servei a tota la comarca ja que fins aleshores havia tingut una sola ubicació a la finca de Santa Maria de Comabella, a Santpedor. Actualment prop de 400 persones són ateses i participen en els diferents centres ocupacionals d’ AMPANS al Bages, cadascun amb identitat pròpia i amb activitats significatives i de relleu.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, a través de la seva alcaldessa Adriana Delgado, ha mostrat la seva satisfacció per l’obertura d’aquest servei, el primer que AMPANS posa en marxa al municipi. “Estem molt contents que AMPANS obri aquest centre a Sant Vicenç de Castellet i es doni l’oportunitat a les persones de reforçar la seva inclusió social. I a més, fent-ho al municipi, esperant concretar col·laboracions entre el mateix centre, l’Ajuntament i les entitats locals”, diu l’alcaldessa.

Avaluat per la UAB

Aquest nou model d’atenció del servei ocupacional basat en la inclusió i l’apoderament de la persona, ha estat avaluat en un estudi realitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que n’avala la metodologia i els resultats obtinguts. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES