
El projecte ‘El Camí de Santiago Francès més accessible’ de Fundació ONCE ha estat reconegut com una de les millors iniciatives d’accessibilitat en turisme. La seva inclusió en la publicació ‘Advancing Accessibility for Destinations, Companies and People’, recentment presentada per ONU Turisme, posa en valor els esforços per garantir que persones amb discapacitat puguin gaudir d’aquesta experiència de forma autònoma.
Aquest document, impulsat pel Ministeri de Turisme de San Marino i el Centre Europeu d’Accessibilitat (AccessibleEU), recull 25 bones pràctiques internacionals que han transformat el turisme en un àmbit més inclusiu. L’objectiu és mostrar com l’accessibilitat millora l’experiència de totes les persones, alhora que genera beneficis socials i econòmics.
A la publicació s’aborden diferents aspectes clau del turisme accessible, organitzats en cinc seccions:
- Polítiques i lideratge estratègic per part de les administracions públiques i organismes internacionals.
- Transport accessible, fonamental per garantir una experiència turística sense barreres.
- Disseny universal i innovació per millorar l’accés a la cultura i el turisme basat en la natura.
- Inclusió en esports, lleure i esdeveniments per fomentar l’autorealització i l’emprenedoria.
- Empreses turístiques que aprofiten el potencial econòmic de l’accessibilitat universal.
El projecte ‘El Camí de Santiago Francès més accessible’ es va iniciar el 2018 amb l’objectiu de facilitar el pelegrinatge a persones amb discapacitat, minimitzant l’impacte mediambiental i fomentant el desenvolupament econòmic local. La seva inclusió en aquest document reforça la importància de crear rutes accessibles i sostenibles per a tothom.