Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciOpinióEl periodisme que et falta

El periodisme que et falta

Gerard Ruiz, redactor d’Èxit 21 // Foto: FCSD

En els darrers anys m’he estat formant en periodisme amb l’objectiu de poder contribuir a una comunicació més inclusiva i respectuosa.

Aprenent l’ofici

Fa dos anys vaig fer un curs de ràdio amb la Fundació Catalana Síndrome de Down i la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. Al curs, que va durar uns quatre mesos, vaig aprendre moltes coses.

Primer de tot escalfàvem el cos i fèiem exercicis amb la boca per vocalitzar millor. Un cop acabada la fase de l’escalfament ens dividíem en dos grups i ens preparàvem les notícies de cultura, d’esports o d’actualitat. Cada grup tenia el seu propi presentador, qui portava la tertúlia final, d’uns vint minuts.

El nostre professor va ser Francesc Ponsa, i gràcies a ell també estic col·laborant a la revista digital Èxit 21. És un professor que ens ensenya molt bé com s’organitza una notícia.

Pràctiques a ràdio Flaixbac

L’any passat, després de fer el curs, vaig poder gaudir de les pràctiques al programa de ràdio El vermut de Llucià Ferrer. Estic molt agraït al Llucià per confiar en una persona en situació de discapacitat com jo.

Primer de tot ajudava a preparar els vermuts, les patates, les olives, etc. A continuació seguia amb atenció i escoltava el programa esperant els últims deu minuts, quan entrava en antena i deia les tres notícies de la setmana que més m’havien agradat. Vaig tenir l’oportunitat de fer set seccions i m’agradaria tornar algun dia.

Tot plegat demostra que les persones en situació de discapacitat tenim cabuda en els mitjans de comunicació. I això no ens beneficia només a nosaltres, sinó que beneficia a tota la societat perquè poden informar-se a través d’una mirada més inclusiva i completa. La nostra mirada, la mirada que falta.

Gerard Ruiz, redactor d’Èxit21

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content