El Ministeri d’Educació confirma per carta a les entitats que no tancarà els centres d’educació especial

La ministra Isabel Celaá respon a la consulta de l’organització Plena Inclusió

isabel celaa ministra centres educació especial

El Ministeri d’Educació i Formació Professional va enviar fa alguns dies una carta signada per la ministra Isabel Celaá a l’organització Plena Inclusió, en resposta a la seva consulta respecte als centres d’educació especial. En la missiva, remesa també al CERMI i a la plataforma ‘Educació Inclusiva sí, Especial també’, la ministra d’Educació i Formació Professional va desmentir que es vagin a tancar els centres d’educació especial.

FREEFORMSTYLE-600X300

L’obligació del ministeri és donar resposta a les necessitats educatives dels infants i joves, també d’aquells amb necessitats especials. L’actuació s’emmarca en el mandat de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i la seva voluntat és impulsar la formació d’aquest col·lectiu.

En virtut d’aquesta tasca, i seguint les recomanacions de diversos organismes internacionals experts en la matèria, el ministeri dóna suport als centres d’educació especial perquè puguin fer la seva tasca i perquè segueixin avançant en l’assessorament dels centres ordinaris en aquesta tasca.

A més, la carta ressaltava que el Govern central treballa per millorar els recursos materials i personals dels centres ordinaris per tal que puguin, així mateix, oferir una atenció a la diversitat pròpia d’una escola inclusiva que permeti la integració dels alumnes amb discapacitat que així ho desitgin.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*