Diumenge, 4 desembre 2022
Diumenge, 4 desembre 2022
IniciInclusió SocialEl Govern elimina diverses causes mèdiques d’exclusió per accedir a la funció...

El Govern elimina diverses causes mèdiques d’exclusió per accedir a la funció pública

La celiaquia, la diabetis mellitus, la psoriasi i el VIH

causes mèdiques exclusió funció pública
La mesura també afecta al cos de bombers, encara que amb excepcions // Foto: Arxiu

El Govern va aprovar ahir eliminar la celiaquia, la diabetis mellitus, la psoriasi i la infecció per VIH com a causes mèdiques d’exclusió amb caràcter general a les bases de convocatòria de les proves selectives del personal funcionari, estatutari i laboral.

anunci guies d'arrel

L’objectiu d’aquesta mesura és limitar al màxim les causes mèdiques d’exclusió per a l’accés a la funció publica i eliminar les exclusions genèriques per determinades malalties. Es pretén així evitar qualsevol discriminació per motiu de salut i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ocupació pública respectant els principis de mèrit i capacitat.

En el cas dels mossos d’esquadra, els bombers, els agents rurals i el personal penitenciari també s’eliminen com a causa d’exclusió genèrica, tot i que es mantenen limitacions per a la diabetis mellitus, la psoriasi i la infecció per VIH en casos concrets que puguin comportar riscos en el desenvolupament de les tasques pròpies del cos específic.

Banner 300x250px EnBucle3

El Govern ratifica així l’acord pres per unanimitat per la Mesa Sectorial de Negociació del passat 17 de febrer per eliminar la discriminació per motius de salut i garantir el dret al treball. Alhora, l’acord de la Mesa Sectorial va ratificar un informe elaborat per un grup de treball multidisciplinari, integrat per persones expertes en la matèria. L’acord també compta amb l’informe favorable de la Comissió Tècnica de la Funció Pública.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content