El Govern avança 33,4 milions d’euros de fons propis per garantir la continuïtat dels CET

Davant l’incompliment de l’Estat que hauria d'aportar el 100% dels ajuts

centre especial treball
El Govern ha avançat diners per mantenir els llocs de treball als CET // Foto: Imatge d’arxiu

El Govern de la Generalitat ha aprovat avançar un total de 33,4 milions d’euros de fons propis per donar continuïtat als centres especials de treball (CET) i mantenir el lloc de treball de les 14.000 persones que actualment hi treballen en aquests centres. Aquesta mesura s’ha pres davant la falta d’aportació de recursos de la Conferència Sectorial d’Ocupació, que hores d’ara encara ni tant sols ha assignat i distribuït els fons finalistes corresponents a l’any 2016.

Teòricament l’Estat hauria d’assumir la totalitat d’aquests ajuts però en la realitat no cobreix ni el 50% del salari mínim interprofessional de les plantilles dels 193 centres catalans i és la Generalitat de Catalunya qui ha d’assumir aquesta diferència.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta no és una situació nova. La Generalitat va destinar 73 milions d’euros per a polítiques actives d’ocupació destinades a persones amb discapacitat l’any 2015 i va finançar amb recursos propis prop de 38 milions, una xifra superior a l’aportada per l’Estat, que és qui té la competència de finançament d’aquestes polítiques.

Els CET són una peça clau de l’economia social, sostenible i competitiva. La seva finalitat és la creació de llocs de treball estables, adequats a la realitat del mercat laboral i al món de l’empresa. Són també un mitjà d’integració de persones amb discapacitat al règim de treball ordinari. Aquests centres han de comptar en la seva plantilla amb un mínim del 70% de treballadors amb un grau de discapacitat de més del 33%.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*