Diumenge, 23 juny 2024
IniciENTITATSEl ‘Garrotxa’ de Formatges Muntanyola, premiat com a millor formatge semicurat de...

El ‘Garrotxa’ de Formatges Muntanyola, premiat com a millor formatge semicurat de cabra del món

El formatge elaborat a la finca Urpina d’AMPANS, ha estat reconegut amb la medalla d’or als World Cheese Awards 2022

el garrotxa formatges muntanyola
Persones treballant a l’obrador dels Formatges Muntanyola // Foto: AMPANS

El Garrotxa, que Formatges Muntanyola que AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages,  ha obtingut la medalla d’or als World Cheese Awards 2022, el certamen internacional on competeixen els millors formatges de tot el món. Els premis s’han decidit en un acte que enguany ha acollit Gal·les,  al Regne Unit, i en el que han competit més de 4.000 formatges de 42 països.

El Garrotxa, formatge semicurat de cabra, ha estat reconegut amb la medalla d’or com el millor formatge del món en la seva categoria, mentre que el Lúpulus, formatge  eco curat de llet de vaca i rentat a la cervesa, ha obtingut la medalla de bronze.

Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, ha destacat que “el premi és un reconeixement a l’esforç, la dedicació i la feina ben feta de tot l’equip al projecte social que va arrencar fa gairebé deu anys, de fer créixer la formatgeria i mantenir els estàndards de qualitat. Estem molt contents”.

El Garrotxa, el formatge Muntanyola premiat amb la medalla d’or, és un formatge elaborat amb llet de cabra. Amb una maduració pausada i tranquil·la, desprèn un aro­ma de llet fresca, amb una textura cremosa i de sabor suau i agradable al paladar.

El Garrotxa no ha estat l’únic formatge premiat d’AMPANS. El Lúpulus, també s’ha endut la medalla de bronze. Està elaborat amb llet ecològica de vaca. Amb una maduració pausada de tres a sis mesos, l’escorça es renta amb cervesa.

El World Cheese Awards 2022 que es va celebrar la setmana passada al Regne Unit, ha donat a conèixer els premiats en un acte a Gal·les, després que 250 tastadors professionals jutgessin els millors formatges d’entre més de 4.000 referències presentades d’una quarantena de països. La crosta, el cos del formatge, la tonalitat, la textura, la consistència i el sabor, són els aspectes fonamentals que aquest extens jurat té en compte a l’hora d’identificar els formatges més preuats.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content