Dimarts, 20 febrer 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALEl dibuixant Joan Turu il·lustrarà el calendari d’advent solidari de l’Escola Alba...

El dibuixant Joan Turu il·lustrarà el calendari d’advent solidari de l’Escola Alba amb la col·laboració dels alumnes

Dimecres va participar en un taller creatiu amb els alumnes de l’Escola Especial Santa Maria de l’Alba de Tàrrega

joan turu calendari advent escola alba
Joan Turu amb alumnes de l’Escola Especial Santa Maria de l’Alba de Tàrrega // Foto: Associació Alba

El dibuixant Joan Turu, que il·lustrarà enguany el calendari d’advent solidari de l’Escola Alba, va visitar dimecres l’Escola Alba per participar en un taller creatiu amb els alumnes de l’Escola Especial Santa Maria de l’Alba de Tàrrega.

Aquest dibuixant, que es dedica també a la literatura infantil i juvenil, a a la il.lustració de contes i a fer visites i activitats i murals a les escoles, va començar el taller amb una breu presentació sobre la seva trajectòria i algunes curiositats sobre el procés creatiu i el seu estil de dibuix. Seguidament, van fer una pluja d’idees conjunta sobre diferents elements que els suggereix el Nadal, però també sobre conceptes com la diversitat o la inclusió.

I per últim, els alumnes es van posar a davant d’un full en blanc i amb un retolador negre disposats a dibuixar alguns dels elements i conceptes que havien sortit durant la conversa.

“Tant de bo pogués tenir jo aquesta seguretat que tenen ells amb el traç, és una cosa que em fascina. Jo quan faig un dibuix faig primer un esbós, després a llapis, i ells els veus que agafen el full, el retolador i es posen a dibuixar amb una seguretat envejable”, explicava Joan Turu en finalitzar el taller.

Per la seva banda, Toni Domingo, de la Cooperativa Quàlia, va assegurar que “pels alumnes ha estat una sorpresa tenir el Turu a l’escola. El fet que la il.lustració d’aquest any del calendari sigui seva en col.laboració amb els alumnes encara el farà més especial i esperem que molta més gent el vulgui comprar per col.laborar amb el lleure de l’Escola”.

Els organitzadors de la iniciativa han explicat que el calendari tindrà altres sorpreses aquest any que desvetllaran més endavant, però que els amants dels “arrugats” del Rosal podran continuar gaudint-los cada vegada que obrin la finestreta.

Aquesta serà la 4a edició del Calendari d’Advent Solidari que va néixer amb l’objectiu d’aconseguir diners per fer possible les colònies per a tots els infants de l’escola, especialment aquells amb més necessitats de suport, i també per poder realitzar els casals d’estiu i extraescolars. És una iniciativa que surt de l’AFA de l’Escola Alba i que es duu a terme gràcies al suport de l’Associació Alba, la Cooperativa Quàlia i compta amb el patrocini de l’empresa Ondara Logística.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content